Едва ли има фен на тениса, който все още не

...
Едва ли има фен на тениса, който все още не
Коментари Харесай

ATP ранглиста: Надал измества Циципас от четворката; още две промени в топ 10

Едва ли има почитател на тениса, който към момента не е схванал, че Даннил Медведев измества Новак Джокович от върха в международната класация, само че това е единствено дребна част от множеството промени по високите етажи на класацията. Безспорно Рафаел Надал е най-хубавият тенисист от началото на новия сезон, като Рафа завоюва купата в Акапулко през вчерашният ден и по този начин е спечелил всяка една от трите съревнования, на които е взел участие през 2022-ра. Силните игри на испанеца пък рефлектират върху новия тип на подреждането, тъй като той изпреварва Стефанос Циципас и справедливо към този момент заема четвъртото място.

Промените в топ 10 не свършват дотук, тъй като Андрей Рубльов бива заплатен за триумфа си на надпреварата в Дубай, посредством който се изстрелва до номер шест в подреждането, до момента в който Матео Беретини се свлича до седмата позиция. Лошите вести за италианците не свършват дотук, защото Яник Синер се разделя с мястото си в челната десетка, а тя бива затворена от Хуберт Хуркач, чиито мощни изяви му помогнаха да надиграе точно младия южнотиролец на четвъртфиналите в Обединените арабски емирства и по този метод да се завърне в най-горния ешалон на ATP.

Редно е да се означи и постигането на следващия персонален връх от страна на Карлос Алкарас, въпреки че младежът е контузен и се отдръпна от присъединяване в Акапулко. Младокът дебютира в топ 20 през миналата седмица, до момента в който в този момент прави още една дребна крачка напред, заемайки 19-тото място. Най-големият скок в новото издание на ранглистата е дело на Иржи Весели, чието изненадващо постигане до финала в Дубай го придвижва от 123-та до 74-та позиция в света.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР