Едва ли има друг творец освен , който може по

...
Едва ли има друг творец освен , който може по
Коментари Харесай

Животът на Бенини е прекрасен – актьорът и режисьор с поредна награда

Едва ли има различен създател с изключение на, който може по подобен занимателен метод да опише историята на Холокоста! Той се смее, до момента в който споделя тъжни истории и за следващ път ще получи признанието на филмовата колегия. Италианският артист, режисьор и сценарист ще получи премията " Златен лъв " за изцяло творчество, която се афишира авансово, на 78-ото издание на кинофестивала във. Директорът на фестивала Алберто Барбера написа в известие до медиите:

" Още със своя дебют, белязан с реформаторски полъх и неуважение на разпоредбите, Роберто Бенини се наложи в света на италианската сцена като невиждана и референтна фигура. ”

Самият Бенини написа малко известие в отговор на новината за премията:  " Сърцето ми е изпълнено с наслада и признателност. Това е голяма чест да получа сходно влиятелно самопризнание от кинофестивала във Венеция. ”

Роберто Бенини закупи международна известност като режисьор, откакто неговата превъзходна комедия " Животът е прелестен " получи премия " Оскар " за най-хубав задграничен филм през 1997 година, а самият Бенини сграбчи наградата за основна мъжка роля за чудесното си преобразяване в същата лента. С това италианецът става първият артист с " Оскар " в неанглоезичен филм.



Когато през 1998 година получи, Роберто Бенини прескочи няколко седалки в възторг, излезе на сцената и приказва пет минути на негоден британски, а поради вълнението му думите му мъчно се разбираха. Тогава той не скри бурната си наслада: „ Това е един миг на наслада и аз желая да целуна всички, тъй като вие сте върхът на щастието, а този, който целува насладата, която лети към него, живее в безкрайността на изгрева ".

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР