Едва ли има човек, който да не усеща хармонията и

...
Едва ли има човек, който да не усеща хармонията и
Коментари Харесай

4 съвета за щастлив живот от Мари Кондо

Едва ли има човек, който да не усеща хармонията и спокойствието, които излъчва един добре спретнат дом. Често с разчистването и подреждането на пространството към нас мозъкът, и животът ни също като че ли стават малко по-подредени.
 Методът Konmari, Мари Кондо и за какво международният специалист по подреждането се е отказала да подрежда дома си
Защо " Кралицата на подреждането " се радва на безпорядъка

Мари Кондо - в нов стадий от живота си

Подобна е концепцията на Мари Кондо - именитата създателка на метода " конмари ", която от дълго време е излязла единствено от сферата на подреждането. Доказва го и новата й книга " Кураши вкъщи ", която е съсредоточена върху това по какъв начин да реализираме по-пълноценен живот.

Да изпитваме наслада всеки ден и да водим благополучен живот - от Кондо тази цел не наподобява толкоз мъчно постижима.

Ясна цел

" Може ли всяко решение, което взимаме, всяка цел, която си слагаме и всеки аспект от живота ни, да бъдат ръководени от това, което ни носи наслада? " Кураши ни приканва да си представим идеалния съгласно нас живот в целокупност, а не да се опитваме да открием по какъв начин наподобява идеалната спалня, идеалната работа, идеалният сътрудник.

Без спирачки

Мари Кондо поучава да не си слагаме граници, когато желаеме да си представим идеалния метод на живот. " Дайте си свободата да видите личния си идеален дом и сърцето ви да се извърши с наслада. "

Дайте си време

Според Кондо постоянно считаме, че ни би трябвало повече време, когато просто сме затънали в рутината на осъществяване на задания, които не са толкоз значими за нас. " За да откриете личното си кураши, би трябвало да сте отдадени на това да намерите време за себе си. "

Запазете място за значимите неща

В момента, в който сте разкрили нещата, които ви носят наслада, работата занапред стартира. Мари Кондо обаче ни поучава да отделяме време за безшумно съзерцаване на постигнатото и за признателност към дома, и живота, който сме си основали.
 Снимка 626017

" Кураши вкъщи " (изд. Бард, 25 лева.) на Мари Кондо потребни препоръки за организация на дома и всекидневието ни, както и обичаните кулинарни предписания на авторката.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР