Едва ли има човек, който да не мечтае за собствен

...
Едва ли има човек, който да не мечтае за собствен
Коментари Харесай

Европейците се отказват от собствен дом

Едва ли има човек, който да не мечтае за личен дом. Оказва се, че през последните години от ден на ден хора се разделят с тази тяхна фантазия. Изследване на холандската банка ІNG демонстрира, че съвсем половината от европейците, които нямат личен апартамент, са се отказали от проектите да си купят подобен. Германците и британците са измежду най-големите песимисти. На Острова цените порастват, макар че са много високи. Във Федерална Република Германия цената на квадратен метър жилищна повърхност през последните няколко години внезапно се увеличи. От 2010-а до момента цените в градове като Берлин, Мюнхен и Франкфурт регистрират растеж от 60%

За 65% от интервюираните притежаването на личен дом е симптом на триумф. В най-голяма степен (около 70%) на това мнение са поляците, турците и румънците. Последните две народи са и най-оптимистично настроени по повод придобиването на личен дом. Само 29% от турците и 31% от румънците считат, че няма да съумеят да си купят жилище.

„ Много хора са разочаровани от ориста си. Болшинството от тях желаят да си купят жилище или къща, само че към този момент стартират да одобряват обстоятелството, че това няма да стане”, споделя Иън Бpaйт, глaвeн иĸoнoмиcт и yпpaвлявaщ диpeĸтop нa гpyпaтa зa изcлeдвaния в ІNG.

Макар проучването да няма политически нюанс, извършените през последните месеци избори в редица европейски страни, демонстрира все по-дълбоката бездна, която се образува сред „ имащи” и „ нямащи”.

Каква е обстановката в България във връзка с този въпрос не е ясно, защото страната ни не е включена в проучването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР