Едва ли има билка, която да лекува толкова много болести

...
Едва ли има билка, която да лекува толкова много болести
Коментари Харесай

Жълтият кантарион лекува тялото и душата

Едва ли има билка, която да лекува толкоз доста заболявания както жълтия кантарион. Не инцидентно хората го назовават Христова кръв, магическа билка, която оказва мощно въздействие върху тялото и духа.

Биологично дейните субстанции в нея (гликозиди, флавоноиди, хиперацин, танин, смоли, етерично масло) я вършат скъпа за доста заболявания.

Жълтият кантарион е неоспорим водач измежду билките при депресивни положения, стрес, тревога, бодърствуване, паническо разстройство. Качествата му на антидепресант са научно потвърдени. Билката покачва равнището на серотонин (хормон на щастието), който се счита виновен за настроението на индивида.

Ако ви обзет мрачни мисли, пригответе си чай от жълт кантарион. Една цялостна чаена лъжичка цветове се залива с 200 мл вряла вода и се запарва 5 минути, като се затваря компактно, с цел да се запазят етеричните масла. При по-тежки случаи количеството на билката е 5 с.л в половин литър вода. Приема се по една чаша след хранене.

При главоболие и мигрена се предлага да се пие по чаша чай заран обед и вечер.Чаша чай с лъжичка мед е чудесно средство при бодърствуване.

Жълтият кантарион е потребен и за бъбреците, стомаха, черния дроб, жлъчката -успокоява гастритните болки, язвите на стомаха и дванадесетопръстника бързо заздравяват, спомага изчистването от бъбречни камъни, успокоява възпалената лигавица на пикочния мехур, лекува нощното напикаване.

При акне се предлага чай от жълт кантарион и бял равнец в равни количества. Приема се два пъти на ден. За по-добър резултат прибавете цветове от билката във водата за парна баня. Кожата става чиста, тенът се избистря.

За бързо укрепване на рани се употребява масло от жълт кантарион. То работи чудесно и при мазане върху изгорено, наблягане, навяхване, ставни болки, ухапвания от инсекти, циреи, болки в гърба, ишиас.

Ако се появи плесен, просто го махнете, маслото не е развалено. Така ще имате подръка домакински крем за доста заболявания.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР