Едва 8 асеновградчани са пожелали да станат доброволци, които да

...
Едва 8 асеновградчани са пожелали да станат доброволци, които да
Коментари Харесай

Едва 7 са доброволците в Асеновград, търсят се още

Едва 8 асеновградчани са поискали да станат доброволци, които да оказват помощ на нуждаещи се възрастни хора от града. Статистиката е по данни на община Асеновград към 09.04.20 година Одобрените и към този момент интензивно включващи се с помощ са 7 души.
На горещия телефон, разположен в Градска библиотека " Паисий Хилендарски " в града, към същата дата са постъпили 18 позвънявания. Обаждат се най-вече нуждаещи се възрастни жители, на които околните са надалеч, или нямат такива. На 9 от хората е помогнато със закупуване на хранителни артикули и медикаменти, като са посетени и персоналните им лекари, с цел да се подпечатат рецептурните книжки, с които се закупуват лекарствени препарати с понижение в цената. Други 7 души са били съветвани и ориентирани към други институции, а за един човек е направено и изпратено писмо до ТЕЛК. За двама възрастни е оказана помощ на „ Домашен обществен патронаж “ в Асеновград, като им е занесена храна до дома.
Работата на непринуден принцип включва извършване на покупки на храна и медикаменти, заплащане на комунално-битови сметки и оказване на подпомагане при разчистване на дома на хората, при положение на зародила такава нужда. Броят на доброволците е прекомерно дребен , заради което община Асеновград насочи апел, в случай че към момента има искащи, само че не са разбрали за акцията, че могат да подадат заявление в Градска библиотека „ Паисий Хилендарски “ в града от 08:00 ч. до 16:30 ч. всеки работен ден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР