Едва 6,25 на сто от свободните работни места, обявени от

...
Едва 6,25 на сто от свободните работни места, обявени от
Коментари Харесай

Едва 6,25% от свободните работни места в Стара Загора са за специалисти с висше образование

Едва 6,25 на 100 от свободните работни места, оповестени от Дирекция " Бюро по труда " в Стара Загора, са за експерти с висше обучение. Това излиза наяве от оповестените настоящи свободни работни места в уеб страницата на институцията.

От декларирани от работодатели 128 свободни позиции, тези за хора с висше обучение са едвам 8, като се търсят зъботехник, помощник на доктор по дентална медицина, рентгенов лаборант, доктор по образна диагностика, акушерка, експерт продажби с немски език и контрольор по качество на индустриалните процеси. 

В пъти повече са свободните работни места за експерти със приблизително обучение. Сред тях са дърводелец, мебелист, заварчик, ресторантски чиновник, доставчик снабдител, обслужващ бензиностанция и магазин, чиновник запитвания, санитар, шивач, животновъд и персонални и обществени асистенти.

Безработните могат да получат информация за свободните работни места в Дирекция " Бюро по труда " - Стара Загора при трудовия си медиатор.

Както БТА писа по-рано област Стара Загора към този момент е на трето място по най-ниско ниво на безработицата измежду 28-те области в страната с равнище от 4,28 %. Тя се подрежда след София град (1,64 на сто) и Варна (3,79 на сто). С най-ниско равнище на безработица от региона през първия месец на годината са общините Стара Загора и Казанлък - 2,7 %, следвани от Павел баня - 3,2 на 100, а с най-високо е община Николаево - 33,8 на 100.

През януари в област Стара Загора на работа са постъпили 443 безработни. От тях на първичния пазар на труда са устроени общо 436 души, по стратегии - трима, по ограничения за претовареност и образование няма наети, по схеми на Програма " Развитие на човешките запаси " - четирима души. В посочения времеви интервал в бюрата по труда от област Стара Загора са декларирани общо 590 свободни работни места, 585 от които са на примитивен пазар на труда. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР