Едва 112 от общо 50 000 британци, които откликнаха на

...
Едва 112 от общо 50 000 британци, които откликнаха на
Коментари Харесай

Британците масово отказват да работят на полето въпреки кризата

Едва 112 от общо 50 000 британци, които откликнаха на апелите на английското държавно управление да вземат участие в събирането на тазгодишната годишна продукция, са се съгласили да работят на полето, твърди английският в. " Дейли телеграф ". Това е единствено 0,22% от авансово деклариралите интерес към сходен тип претовареност.

Обичайно за събирането на реколтата във Великобратания са наемани служащи от страните от Източна Европа, само че тази година поради разпространяването на ковид има сериозен дефицит на работна ръка в селското стопанство. Това накара английският миинстър, отговарящ за околната среда, Джордж Юстис да предложи на наложително пуснатите в отпуск поради COVID-19 британци да се заемат с бране на плодове и зеленчуци като източник на приходи в рецесията. Очевидно обаче британците въобще не желаят да се ангажират с това, разясняват медиите на Острова. 

В Алианса на етичните работодатели - една от главните организации, осигуряващи служащи във фермите - са получени 50 000 заявки за работа, като 6000 от кандидатите са минали и през видеоинтервю. На 900 от тези 6000 души е препоръчано да стартират работа, само че едвам 112 са приели офертата. 

Според Гренвил Ричардс, който е ръководещ шеф на Southern England Farms в Западен Корнуол, " когато стигнем до същността на работата " броят на искащите да работят ще намалее още. " Ако има положителни хора, които желаят да дойдат, ще ги вземем. Работата е тежка и лишава доста време, само че пък заплащеното е положително. Ядосвам се, когато се заприказва, че този труд е на ниска цена. Хората печелят пари, работят интензивно, само че е мъчно да намерим британци ", споделя той пред в. " Дейли телеграф ".

Компанията Riviera Produce от Корнуол е изправена пред същите проблеми. Работата там стартира в 5 часа сутринта, а полаганият физически труд е уморителен и при всевъзможни климатични условия. Това може да накара служащите да се откажат, притесняват се от компанията. През зимата в стопанството са пристигнали 200 души от Източна Европа, само че има свободни места, които компанията се пробва да запълни с локални хора. 

Англия се нуждае от 90 000 сезонни служащи, които да приберат тазгодишната годишна продукция. Досега стопанствата разчитаха на източноевропейци, с цел да си обезпечат 90% от необходимата работна ръка.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР