Едва 1/5 от украинските деца, заявили, че искат да ходят

...
Едва 1/5 от украинските деца, заявили, че искат да ходят
Коментари Харесай

Само 200 деца от Украйна са записани в български училища и градини


Едва 1/5 от украинските деца, декларирали, че желаят да вървят на учебно заведение или детска градина в България, са действително записани.

Това излиза наяве от информация на Министерството на образованието особено за bTV. От там показват, че съществена спънка е изясняването на здравния статус на децата. Много се бавят резултатите от проучване за полиомиелит.

От началото на войната над 34 хиляди деца от Украйна са влезнали в България. Подадени са 900 заявки за записване за учебно заведение или градина. Едва 200 са записани.

Не е ясно какъв брой действително вървят на учебно заведение, тъй като без тест за полиомиелит могат да учат единствено отдалечено. Самото проучване лишава 14 дни, обясниха от центъра по заразни и паразитни заболявания.

В същото време упованията са на есен искащите да се усилят.

Пред учители и шефове стои и въпросът по какъв начин украинчетата да завършат образователната година и ще държат ли приравнителен изпит по български език. Вероятно Украйна ще признае за служебно приключена образователната година за всички деца, споделят от просветителното министерство.

От министерството обясниха, че сега създават указания по какъв начин двете просветителни системи да се приравнят.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР