Едрият земевладелец, който взриви Комисията по ревизията със своя сигнал

...
Едрият земевладелец, който взриви Комисията по ревизията със своя сигнал
Коментари Харесай

Стана ясно кой е земеделецът със скандалните разкрития пред Комисията на Манолова

Едрият земевладелец, който взриви Комисията по проверката със своя сигнал и пояснения, е Светослав Илчовски. Името си заяви самият той след дълги и гръмки препирни в залата, съобщи actualno.com.

Той упрекна районния министър Петя Аврамова, че го притискала по телефона да спре да изкупува земи. Казала му: " Ще те дам на нашите прокурори ". " Отивам в локалния офис на ГЕРБ в Червен бряг. Другият доближен на нашия министър председател ме пита: Няма ли да се махаш от тая община ", описа предприемачът. " Иван Пилето (бел. ред. - притежателят на компания " Градус " ) от Стара Загора ме предложения на разходка до Монако през 2017 година. Лично съм виждал и премиера на такива срещи. Показаха ми клип, в който имаше полови издевателства върху арестуван предприемач, който е в пандиза ", описа Илчовски, като с думите си визираше Миню Стайков. На тези срещи е бил Иван Ангелов от " Градус ".

Бизнесменът се оплака, че от него желали да създадат фиктивни покупко-продажби преди общественото предложение на това сдружение.

" Впоследствие разбирам, че задачата на тази интервенция е била да продадат акции без стойност ", сподели още той. " Ставаха все по-нагли настояванията. 2020 година се скарахме. Аз съм в този бизнес 23 години, имам 150 000 дка, продукция за 40 милиона лв. желаеха да им продам, желаеха да ме обвинят в ликвидиране ", сподели още той. " Министерство на земеделието е следено от Иван Пилето. Никой не може нищо да вкара без тях. Затова храната ни е най-боклучавата в света и в това време най-скъпата ", сподели още Илчовски.

" Не ни ръководят министри, а такива като Иван Пилето - във всички браншове, цялостен надзор. България е разграничена на губернии, само че в последно време се оядоха и започнаха да си гледат в канчетата един на различен. Така убиват предприемаческия дух на младежите. Не сме имали опция да застанем намерено, тъй като всичко се управлява от ГЕРБ ", сподели още той.

По думите му е имало издевателства от страна на доближени на Борисов и върху Николай Банев. Сигналът на Илчовски беше оповестен във Фейсбук от депутата от Демократична България Владислав Панев.

Влизането на Илчовски беше показано от Мая Манолова като " сигнал за напън върху предприемач от най-високо място ".

" Комисията не може да проверява тези данни. От истеричното държание на депутатите от ГЕРБ видяхме, че тези хора ги е боязън. Това съобщи Мая Манолова, ръководител на Комисията по проверката, след скандалното съвещание.

" Целта на комисията е да даде опция на жителите да подадат сигнал ", разясни тя.

" Много се надявам, че служебното държавно управление ще продължи това, което започнахме ", уточни Манолова. Комисията ще завърши своята работа на 11 май, когато президентът ще разпусне това Народно заседание.

В петък в 14:30 ч. ще бъде идващото съвещание на комисията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР