Едновременно възхита и порицание получи новата реклама на Gillette, която

...
Едновременно възхита и порицание получи новата реклама на Gillette, която
Коментари Харесай

#МеТоо от мъжка гледна точка: за или против рекламата на Gillette

Едновременно възхита и неодобрение получи новата реклама на Gillette, която демонстрира единствено част от следствията на по този начин наречената " токсична неустрашимост " и положителният образец, който би трябвало да се дава на дребните момчета. Ангажирайки се с придвижването #MeToo, което се роди в отбрана на дамите, жертви на полово принуждение и освен, марката размени дългогодишния си слоган The Best A Man Can Get, с цел да го видоизмени в The Best Men Can Be или, казано в резюме, измести фокуса от „ най-хубавото, което мъжът може да получи “ и да го трансформира в „ най-хубавото, което мъжете могат да бъдат “.

Рекламата включва репортажи, свързани с движението #MeToo, както и фрагменти, показващи сексизъм във филми, в заседателни зали и ежедневното принуждение, което се случва пред очите ни, до момента в който глас зад кадър декларира: „ Тормозът, придвижването #MeToo против половото принуждение, токсичната неустрашимост - това ли е най-хубавото, което човек може да получи? “ Само часове след появяването си, видеото провокира бурни реакции, движейки се в прекаленост от възхвали и просълзявания до гневни рецензии и прояви. Можете да предположите, че гневът е повече от страна на мъжете.
    View this post on Instagram           
A post shared by Gillette (@gillette) on Jan 14, 2019 at 8:36am PST

„ Тази реклама не е анти-мъжка. Тя е про-хуманна “, написа в обществените мрежи Бернис Кинг, щерка на именития бранител на правата Мартин Лутер Кинг. „ И това демонстрира, че характерът може да докара до смяна на изискванията “, добавя тя. Поддръжникът на Доналд Тръмп – Джеймс Уудс пък атакува марката в това, че показва мъжете като повече от ужасни и разгласи протест на нейните артикули.

Това са дребна част от мненията, които не престават да нарастват във всички обществени мрежи дружно с тяхната разнопосочност. И в случай че някои регистрират в акцията точно нуждата да продължи да се приказва за вредите от токсичната неустрашимост и всички нейни последици, за обществения ангажимент и положителния образец, който дава, други се обръщат към дамите в следващата порция от сексистки обвинявания на уязвимост и ненужно мрънкане.

Рекламата обаче е реалност, даже и с риск да бъде в ущърб на самия бранд, чиито главен таргет са мъжете. В същото време PR специалистът Марк Борковски я афишира за „ извънредно добре премислена акция ”, добавяйки, че тя притегля по-младото потомство, което е най-подвластно на силата на рекламата и маркетинга. „ Вече не е задоволително марките просто да продават артикул, клиентите желаят те да имат цел - да съставляват нещо “, сподели той.

От своя страна Gillette написа в формалния си уебсайт, че рекламата е част от по-мащабна самодейност на компанията, която има за цел да разпространява позитивни и постижими версии на това какво значи да бъдеш мъж.

„ Време е да признаем, че марки, като нашата, играят значима роля върху културата и общесвтото. От през днешния ден ние се ангажираме да променим стандартите и упованията за това какво значи да бъдеш мъж на всички места, където е Gillette - в рекламите, които пускаме, фотосите, които публикуваме в обществените медии и думите, които избираме. “

Gillette разгласи и, че ще подарява по 1 милион $ годишно в продължение на три години на неправителствени организации в Съединени американски щати, които са ориентирани към това да въодушевяват, образоват и да оказват помощ на мъже от всички възрасти да реализират своите персонални цели и да станат образец за идващото потомство.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР