Едновременно трима ръководители на руския Военноморски флот (ВМФ) напуснаха постовете

...
Едновременно трима ръководители на руския Военноморски флот (ВМФ) напуснаха постовете
Коментари Харесай

Путин смени по телефона ръководството на Военноморския флот на Русия

Едновременно трима ръководители на съветския Военноморски флот (ВМФ) напуснаха постовете си, а на техните места бяха назначени нови военачалници. Това стана известно в сряда на селекторно заседание в Министерството на защитата на Русия.

Министърът Сергей Шойгу при започване на съвещанието прочете декрет на президента Владимир Путин, съгласно който за Главнокомандващ ВМФ на Русия е назначен адмирал Николай Евменов, предават информационните организации, представени от " Фокус ".

Със същия декрет на президента са назначени за командващ на Северния флот – вицеадмирал Александър Мойсеев и за командващ Черноморския флот – вицеадмирал Игор Осипов.

Новият главнокомандващ на Военноморските сили, Николай Евменов, на предходния си пост е управлявал Северния флот. Бившият главнокомандващ Владимир Королев приключва военната си работа, на която е отдал години. През годините адмирал Королев, съгласно Сергей Шойгу, е направил доста за подсилване на защитата на страната.

Вече се знае, че някогашният главнокомандващ на Военноморските сили Владимир Королев се реалокира да работи в Обединената корабостроителна корпорация.

Що се отнася до новия пълководец на Северния флот, заместник-адмирал Александър Моисеев, той преди този момент командваше Черноморския флот (юни 2018 г.).

Вице-адмирал Мойсеев е роден на 16 април 1962 година в Калининградска област, приключил Висшето военно учебно заведение по радиоелектроника Попов. Той е служил на нуклеарните подводници на Северния флот, където е достигнал поста първи заместник-командир.

През 1998 година, командващ нуклеарната подводница " Новомосковск ", Мойсеев влезе в историята на космонавтиката. Оказа се, че това е първият пълководец на подводница, който сполучливо е пуснал галактически сателит в околоземна орбита.

През ноември 2017 година Мойсеев е назначен за заместник-началник на Генералния щаб на Руската федерация.

Новият пълководец на Черноморския флот, заместник-адмирал Игор Осипов, също преди този момент е бил заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация. Той е роден на 6 март 1973 година. През 1995 година приключва Висшето военноморско учебно заведение по подводно корабоплаване със компетентност навигатор.

Започва работа в Тихоокеанския флот, откъдето потегля от пълководец на навигационна бойна част на дребен противоподводен транспортен съд и стига до пълководец на подводна дивизия. През 2004 година Осипов приключва Военноморската академия " Адмирал Кузнецов ", след което продължава военната си работа в Тихоокеанския флот като шеф на щаба, а по-късно като пълководец на бригада от надводни кораби.

След довеждане докрай на Военната академия на Генералния щаб (през август 2012 г.) е назначен за шеф на щаба - първи заместител на Балтийската военноморска база на Балтийския флот. През декември 2012 година той оглавява тази база, а през май 2015 година става пълководец на Каспийската флотилия. През 2016 година той е изпълнявал длъжността шеф на щаба на Тихоокеанския флот. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
<
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР