Еднократната помощ от 75 лв., която получават пенсионерите срещу поставена

...
Еднократната помощ от 75 лв., която получават пенсионерите срещу поставена
Коментари Харесай

Помощта от 75 лв. за всеки ваксиниран пенсионер може да остане и след 1 юли

Еднократната помощ от 75 лева, която получават пенсионерите против сложена ваксина, може да остане в действие и след 1 юли. Това разгласи общественият министър Георги Гьоков пред " Нова телевизия ".

Стимулът от 75 лева за всеки над 65-годишна възраст, който приключи имунизационния си цикъл или си сложи подсилваща доза, беше въведен от 1 януари 2022 година За януари и февруари са се имунизирали малко над 47 хиляди пенсионери.

Според сегашните разпореждания, въпросната сума ще получи всеки пенсионер, който си сложи втора или трета доза, само че единствено до края на юни.

" До момента са се възползвали сред 750 хиляди и 800 хиляди пенсионери, а средствата са разчетени, с цел да може да се изплатят на всичките 2 050 000 пенсионери ", означи Гьоков и добави, че заради тази причина сумата е редно да се изплаща и през втората половина от годината.

" Лично аз бих водил диалози с министъра на опазването на здравето и в границите на Министерския съвет за увеличение на този период ", увери общественият министър.

30 юни е крайният период и за изплащането на така наречен Коронавирус добавка към пенсиите. " Подкрепата от 60 лева няма по какъв начин да продължи нататък и няма по какъв начин който и да е да се ангажира с отплата на тези 60 лева ", разясни Гьоков.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР