Еднодозовата ваксина на Johnson & Johnson осигурява защита срещу COVID-19

...
Еднодозовата ваксина на Johnson & Johnson осигурява защита срещу COVID-19
Коментари Харесай

Еднодозовата ваксина на Джонсън и Джонсън пази от COVID-19 до 6 месеца |

Еднодозовата ваксина на Johnson & Johnson обезпечава отбрана против COVID-19 до шест месеца, оповестиха от американската фармацевтична компания, съобщи Ройтерс. 

Това демонстрира проучване, осъществено при рутинна клинична процедура сред 1 януари и 7 септември предходната година и финансирано от компанията, еднодозовата й ваксина против COVID-19 защищава от ново заразяване и хоспитализация най-вече половин година. 

Проучването е направено преди появяването на Омикрон, подчертават от Johnson & Johnson. И прецизират, че отбраната от заразяване при нейната еднодозова ваксина стартира да отслабва едвам от четвъртия месец след слагането й, до момента в който при двудозовите препарати на съперниците й Pfizer/BioNTech и Moderna това става от втория месец след слагането. 

И при трите ваксини не се следи намаляване на отбраната от постъпване в интензивно поделение, означават от компанията. От там прецизира, че проучването е направено посредством събиране на подадена информация и лабораторни данни, обхващащи 168 милиона души.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР