Еднодневното посещение на Владимир Путин в Австрия на 5 юни

...
Еднодневното посещение на Владимир Путин в Австрия на 5 юни
Коментари Харесай

Посещението на Путин в Австрия: Търговията расте с добри темпове


Еднодневното посещаване на Владимир Путин в Австрия на 5 юни е първото задгранично посещаване след встъпването му на 7 май в идващия мандат като президент. Събитието е част от отбелязването на 50-годишнината от началото на износа на съветски газ за Австрия. През 1968 година Австрийската Република стана първата страна в Западна Европа, която подписа контракт за газ със Съюз на съветските социалистически републики.

„ Русия е доста значим пазар за Австрия “, сподели президентът Ван дер Белен.

Той разиска с Путин основаване на спомагателни платформи за разговор на гражданските общества в двете страни.

Путин е убеден в положителните вероятности за развиване на икономическите връзки сред Русия и Австрия. "Пред нас стоят доста положителни вероятности. Аз съм уверен, че те ще бъдат осъществени, и доста бих желал нашата взаимна работа през днешния ден да даде добър подтик в осъществяването на взаимните ни проекти," сподели ръководителят на съветската страна.

Той цитира обстоятелството, че Русия е вторият вложител в австрийската стопанска система след Германия. "Почти 4 милиарда са вложени от австрийските ни сътрудници в съветската стопанска система, повече от 500 австрийски предприятия оперират на съветския пазар", сподели президентът. Според него търговията сред Русия и Австрия "расте с положителни темпове". "Благодарение на съдействието със Съветския съюз, а по-късно и с Русия, Австрия се трансформира в общоевропейски енергиен център “, счита съветският водач и е уверен, че вероятностите за развиване на връзките са освен в енергийния бранш, само че и в машиностроенето, дървообработването, превоза и логистиката. „ Двете страни имат проект, който включва към 20 области на съдействие “, съобщи президентът.

По отношение на глобите Австрия ще работи дружно с Европейски Съюз, съобщи австрийският президент.

"Австрия след месец ще стане ръководител на Съвета на Европейски Съюз. Ние живеем във време на нараснало напрежение. Австрия даде обещание да способства за понижаване на напрежението, само че би трябвало да кажа, че по въпроса за глобите Австрия ще се придържа към линията на ЕС", съобщи Ван дер Белен.

Според съветския президент глобите са нездравословни за всички страни, по тази причина всички се интересуват от тяхното унищожаване, в това число Русия.

Икономиката на Австрия се явява дългогодишна връзка сред Русия и Европа, съобщи ръководителят на Стопанската камара Харалд Марер. "Между съветската и австрийската стопанска система от дълго време съществуват връзки на доверие и добра атмосфера. Това допуска нуждата да останем в разговор даже и в сложни времена", сподели ръководителят на Стопанска камара.

Путин увери, че "Русия е преодоляла всички компликации, свързани с външни ограничения". Той напомни, че Русия е съумяла да реализира минимална инфлация в актуалната история на страната - 2.5%, нивото на безработица е паднало под 5% с повишаване на валутния запас, позитивното салдо на външната търговия е към 130 млрд $. "Достигнахме постоянен, към този момент още непретенциозен, само че въпреки всичко постоянен стопански растеж", заключи Путин. /БГНЕС/ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР