Еднодневните хоспитализации ще намалят много фиктивните престои в болниците в

...
Еднодневните хоспитализации ще намалят много фиктивните престои в болниците в
Коментари Харесай

Д-р Кокалов: Еднодневните хоспитализации ще намалят фиктивните престои в болниците

Еднодневните хоспитализации ще понижат доста фиктивните престои в лечебните заведения в страната. Това съобщи доктор Иван Кокалов от Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса пред БНТ.

Според него, с цел да се случи това, би трябвало да има засилен надзор и да няма прегледи, които точат парите от Здравната каса. С анекса към Националния рамков контракт ще се улесни достъп до здравните услуги, измежду които и ядрено-магнитният резонанс.

" Идеята е да се икономисват пари от непотребни хоспитализации. В България всяка година това число нараства. Нараства първо, тъй като не е внедрено това. Мисля, че това би трябвало да се случи, тъй като останалото увеличение на броя на хоспитализациите черпи пари тъкмо от болничната помощ и не в това, за което стои Надзорния съвет. Тоест да могат средствата да се ръководят и да се харчат вярно в полза на болния. Когато един пациент е болен у дома, той би трябвало интензивно да бъде лекуван. Аз имам полза да го изцелявам като общопрактикуващ доктор, в случай че касата ми го заплати ", изясни Кокалов.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР