Едно време газопроводът Северен поток беше символ на размразяването на

...
Едно време газопроводът Северен поток беше символ на размразяването на
Коментари Харесай

ORF: От символ на размразяването, „Северен поток“ се превърна в инструмент на Студената война

Едно време газопроводът " Северен поток " беше знак на размразяването на връзките сред Русия и Европейски Съюз, оповестява ORF. Но поради украинския спор по-малката му сестра „ Северен поток 2 “ се оказа на върха в листата с вероятни наказания против Москва. Тръбопроводът се трансформира в инструмент за напън в на практика същинска студена война, споделя австрийският ефирен канал.

На фона на възходящите международни цени на силата зависимостта от страните-производителки, маршрутите на доставки и договорните връзки стават все по-важни. Всичко това в този момент играе значима роля в спора сред Запада и Русия.

По-конкретно става дума за газопровода „ Северен поток 2 “, който към този момент е построен, само че към момента не е пуснат в употреба. Стартирането на работата му му се трансформира в инструмент за напън върху Русия, която заплашва с инвазия на украинската граница.

Много внимание е ориентирано към тръбопровода. Газопроводът " Северен поток 2 " с дължина 1230 километра е на върха в листата на вероятните наказания в украинския спор. Съединени американски щати дадоха ясно да се разбере...

ВИКТОРИЯ НУЛАНД, заместник-държавен секретар на Съединени американски щати : Ако Русия нахлуе в Украйна, германско-руският газопровод ще бъде спрян.

Северен поток 2 минава от залива Нарва до Лубмин в немската провинция Мекленбург-Предна Померания. През него по дъното на морето могат да се транспортират 55 милиарда кубически метра газ годишно. Акцентът не е върху увеличението на доставките, а върху заобикалянето на Украйна, с цел да се отслаби тя финансово.

Съединените щати се опълчиха на плана през цялото време, в това число по стопански аргументи, защото Съединени американски щати са главен експортьор на полутечен газ. " Северен поток 2 " към този момент е приключен, само че не е пуснат в употреба. За в този момент. Съвсем неотдавна беше основано немско дъщерно сдружение - направена е още една стъпка към стартирането на газопровода.

Сестра му Северен поток е с 10 години по-голяма. Тя беше знак на размразяването в връзките сред Русия и Европейски Съюз. " Северен поток 2 " през цялото време беше геополитически план на Кремъл, а в този момент газопроводът се трансформира в инструмент за напън в напряко същинска студена война.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР