Едно уточнение още в началото, за да не ни нападате

...
Едно уточнение още в началото, за да не ни нападате
Коментари Харесай

Защо майките-егоисти имат най-щастливите деца

Едно конкретизиране още първоначално, с цел да не ни нападате – никой не споделя да оставите бебето на бабите и да хукнете по кафенета и срещи с другари. Става дума за това по какъв начин бъдещата майка да не изгуби себе си като персона – т.е. приказваме за здравословния нарцисизъм.

Какво не прави майката лакомец

Не работи в ущърб на себе си. Не отива в парка с количката със зачервени от недоспиване очи и на гладен корем. За сходни случаи има балкон, на който също има пресен въздух. Докато бебето спи там, майката може да дремне или умерено да си хапне.

Не позволява хиперопека. Да следите за всяка стъпка на бебето, страхувайки се да отидете до тоалетната, е уморително и непродуктивно. По-скоро го оставете да пълзи и да си играе единствено, като обезопасите пространство в кръг към него.

Не зацикля в игрите за ранното развиване. Игрите и общуването с майката са по-необходими на детето, в сравнение с умеенето да чете на две годинки и половина и заниманията в кръжок за дребни композитори. 

Не си измисля заболявания. „ Всички са проходили, той – не “ – да ви звучи познато? И надлежно обезпокоената майка незабавно води детето на ортопед. Или на невролог. Или на логопед. Това е едно отличаващите терзания на майката-неегоист,

Не хвърля пари за последни фешън дрешки. Имате стеснен бюджет? Тогава е напълно рационално да си признаете, че в елементарни ританки бебето ще порасне също толкоз бързо, колкото и в такива на Ралф Лорън.

Както прави майката-егоист

Не се отхвърля от кърменето без сериозна причина. Тя схваща какъв брой комфортно е това: детето плаче нощем – гърда, разболява се – гърда, желае да си полежи, а детето плаче – гърда. Никакво място за дезинфекция, бутилки, биберони и избор на изкуствено мляко. Каква спестовност!

Грижи се за себе си. Става дума не за маникюра, а за базовите потребности: да си хапваме на време, да се грижи за хигиената и по опция да се наспива.

Приема помощ. Мъжът се е върнал от работа, бабата е пристигнала на посетители – за какво да демонстрираме мъжество и да припадаме от отмалялост. Да сменят памперса и да поиграят малко с бебето – това не ви прави неприятна майка.

Има си обичано занятие. Някои имат занимание, други – занимания за душата, които ги карат да се усещат добре. Майката-егоист в никакъв случай не се изгубва в отпуска си по майчинство.

Спомня си за мъжа. Семейството не е единствено майката и детето. Бащата също се нуждае от грижа: чисти облекла, вкусна вечеря и напълно не на финала – секс. А в подмяна той самичък ще предложи да се погрижи за детето, с цел да може неговата „ егоистка “ малко да дремне.

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР