Едно сметище, което обгазява Кършияка от западната страна не ни

...
Едно сметище, което обгазява Кършияка от западната страна не ни
Коментари Харесай

Къде са властите? Пушек, смрад и боклуци тровят Кършияка от ново ромско гето

„ Едно бунище, което обгазява Кършияка от западната страна не ни стига, та се появи второ от източната! Въпреки непрекъснатите сигнали към институциите – резултат няма никакъв ”, това написа ядосан четец на TrafficNews по отношение на ново ромско гето, което се образува под надлеза на Карловско шосе.
Прочетете още
От няколко години в изоставени постройки са се настанали няколко фамилии, чийто къщи бяха бутнати по регулацията на продължението на бул. „ Северен ”.  Около новия дом на ромите е същинска бедност, като те събират боклуците от целия квартал и ги разхвърлят. По-лошото е обаче, че всекидневно палят гуми, кабели и всевъзможни други предмети, с цел да вземат желязото от тях.

„ Това е всекидневен тормоз! Цялата отрова отива в квартала, в парк „ Рибница ”, където би трябвало да водим децата си безусловно не се диша. Защо се разрешава това, макар че Община Пловдив гордо се бие в гърдите, че се бори с мръсния въздух.  Като си затварят очите за тези неща, даже и всички печки на твърдо гориво да се сменят, това няма да промени качеството на въздуха ”, съобщи гневната пловдивчанка.

Кметът на регион „ Северен ” Стоян Алексиев бе декларирал пред наш кореспондент, че е предал сигнала на Трето районно управление (на МВР). Той не можел да изкара оттова жителите на къщите, защото постройките не са общинска благосъстоятелност.

Докато обаче всички си трансферират топката резултатът е, че Кършияка е непрекъснато обгазен, а в случай че имаше измервателна станция там, то резултатите щяха да са доста по неприятни от мястото с най-мръсен въздух под тепетата – „ Тракия ”.





 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР