Едно правителство на ГЕРБ падна по темата цени на ток.

...
Едно правителство на ГЕРБ падна по темата цени на ток.
Коментари Харесай

Христо Проданов: Искаме оставка на кабинета на ГЕРБ за скандалите и некомпетентността им

Едно държавно управление на ГЕРБ падна по тематиката цени на ток. Те непрекъснато заподозират нас (БСП), само че главният проблем при тях са свадите и некомпетентността, по които всеки ден ги изобличаваме. И това е тематиката, по която желаеме да подадат оставки. Това прикани ръководещите Христо Проданов, народен представител от Българска социалистическа партия, в "Офанзива с Любо Огнянов " във връзка свадите към продажбата на ЧЕЗ на "Инерком ".
"Ние желаеме публично оставката на цялото държавно управление, освен на Цецка Цачева в този бранш ", акцентира той.
Според него подготвяната договорка за продажбата на активите на ЧЕЗ-България на "Инерком " мирише, изключително около настояването от страна на сдружението за повдигане с 51% на цената на нощната цена, оправено към КЕВР.
Твърдата позиция на Българска социалистическа партия е страната да взе участие в ръководството на енергоразпределителните сдружения, тъй като "тук не става дума за продажба на квартална бакалия ", акцентира Проданов.
Той уточни и по какъв начин българската страна може да влезе в договорката.
"Много просто - на междуправителствено равнище може да се проведат едни диалози, откакто е ясно, че ЧЕЗ е на чешката страна. В тях българското държавно управление да изиска от чешката страна да изкупи пакет ", сподели Христо Проданов и добави: "Трябва да се мисли държавнически, да не оставяме това на пазара ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР