Едно пътнотранспортно произшествие (ПТП) с каруца е възникнало в Асеновград

...
Едно пътнотранспортно произшествие (ПТП) с каруца е възникнало в Асеновград
Коментари Харесай

126 водачи на каруци са глобени в Асеновград, 3-ма са били непълнолетни

Едно пътнотранспортно произшествие (ПТП) с каруца е зародило в Асеновград за първите 6 месеца на тази година. Статистиката оповестиха за Actualno.com от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в града. При злополуката е потърпевшо 1 лице. За интервала от 01.01.20 година до 30.06.20 година няма починали при пътния случай с транспортно средство, теглено от животинска двигателна сила. Най-честа причина за пораждане на ПТП с каруци в община Асеновград е неконтролирането на транспортното средство и нарушение на пътен знак В-10 (а точно - „ Забранено е влизането на пътни транспортни средства (ППС), теглени от животни “), регистрират от полицията. За това, нарушителите се глобяват по чл.183, ал.3, т.5 от Закона за придвижване по пътищата (ЗДвП), като санкцията е в размер на 30 лв..
За първата половина от годината са глобени 126 водачи на ППС с животинска двигателна сила. 3-ма от тях са били малолетни. При определяне на разположение да ръководи ППС с животинска двигателна сила, ненавършило пълноправие, се взема административно отношение на съображение чл.183, ал.3, т.5 от ЗДвП, като по отношение на него се ползва чл.15, ал.2 от Закон за административните нарушения и наказания – санкцията се заменя с публично неодобрение. Заплатените санкции от водачи на ППС с животинска двигателна сила са нищожен % от глобените по ЗДвП. Констатирани са нарушавания и закононарушения при ръководство на ППС с животинска двигателна сила, като според от осъщественото се подхващат своевременни дейности по формиране на административно–наказателно произвеждане, по отношение на водачите, по нарушавания нормативен акт. А при данни за осъществено закононарушение се образува наказателно произвеждане.
Препоръките към водачите на ППС с животинска двигателна сила, отправени от районно управление (на МВР) - Асеновград, са прецизно да съблюдават ЗДвП, като се преценяват с пътни знаци и хоризонтална маркировка. Необходимо е също да плануват и интензитета на придвижването и насрещно движещи се моторни транспортни средства (МПС). Мерките, които ще бъдат подхванати са деен надзор от всички чиновници, имащи пълномощия по ЗДвП, дейна разяснителна и превантивна активност и нулева приемливост към нарушителите, като се подхващат незабавни ограничения, според настоящото законодателство на Република България, безапелационни са от полицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР