Едно от всеки десет деца в САЩ са диагностицирани с

...
Едно от всеки десет деца в САЩ са диагностицирани с
Коментари Харесай

Епидемия: Всяко десето американче е със Синдром на дефицит на вниманието

Едно от всеки 10 деца в Съединени американски щати са диагностицирани с т нар. Синдром на недостиг на вниманието и хиперактивност. Нивата на децата със синдрома към този момент надвишиха 10%, оповестява Си Ен Ен, като се базира на оповестено ново проучване. Цифрите записват доста проявление на честотата на децата с този синдром спрямо преди 20 години. За този интервал двойно повече девойки са наранени в процентно съответствие, въпреки към момента синдромът да доминира при момчетата.

В Съединени американски щати диагнозата се среща по-често от която и да е друга от развитите страни, като спoред някои откриватели диагнозата там се слага постоянно голословно. Авторите на изследването обаче настояват, че не са разкрили доказателства за това.

Според някои учени диагнозата няма нито един характерен биологически маркер и с цел да бъде сложена, е необходим изчерпателен психически разбор, а с това нараства и рискът от индивидуалност. Симптомите включват липса на централизация, непостоянно държание и импулсивност.

" Това евентуално не е същинска зараза от ADHD, " сподели професорът по логика на психиката Хиншоу от Калифорнийския университет. -  Може да е зараза от диагностицирането му. "

При тълкуването на резултатите от проучването обаче създателите обвързват по-големите цифри с по-добро схващане на положението от лекарите и обществеността, нови стандарти за диагностика и увеличение на достъпа до здравно обезпечаване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР