Едно от важните условия за това да имаме здрава и

...
Едно от важните условия за това да имаме здрава и
Коментари Харесай

Как да миете косата си, без да я увреждате

Едно от значимите условия за това да имаме здрава и лъскава коса е вярното измиване.

Мокренето, третирането с измиващи артикули, а по-късно и сушенето и оформянето стресират косата ни. Важно е да знаем по какъв начин да подхождаме, с цел да не увредим трайно косъма.

1. Старайте се да не миете косата си всеки ден.
В множеството случаи, това даже не е чак толкоз належащо. Ако скалпът ви в действителност се омазнява мощно всеки ден, потърсете повода – може би това се дължи на стрес, или пък на несъответствуващи за вашия вид коса артикули. Непрекъснатото миене няма да отстрани казуса, а единствено ще подтиква секрецията на себум още повече.

Зеленият чай оказва помощ да спрем косопада

 Как да миете косата си, без да я увреждате

Достъпните естествени средства, които заздравяват косата

2. Нанасяйте шампоана единствено в корените на косата и масажирайте нежно с пръсти. Недейте да обливате цялата коса с шампоан и да търкате с шепи, като че ли къпете немската си овчарка. Имате потребност от малко количество шампоан – просто го разпенете авансово в шепи. Когато го втриете в корените, прибавете малко вода и продължавайте да масажирате. Ще получите мека емулсия, която да измие кожата на главата задоволително внимателно.

3. Нанасяйте балсама единствено по дължините на косата, не в корените. Последното единствено ще омазни скалпа, а може и да го раздразни.

4. Създайте си табиет да изплаквате косата добре , завършвайки постоянно със студена бликам, или най-малко леко хладка. Доброто изплакване е извънредно значимо за положението на косата, тъй като всеки излишък от козметични артикули може да раздразни скалпа и да направи косата по-суха и без искра. Смята се, че за цялостно отмиване на продуктите би трябвало да сте под струята на душа три минути .

Изплакването с хладка вода пък затваря фоликулите на косъма и го прави по-гладък и блестящ.

5. Никога недейте да решите косата си, до момента в който е мокра. След душа, попийте влагата с мека хавлиена забрадка и по-късно използвайте специфичен необичаен гребен, с цел да разделите и пригладите кичурите. Ако незабавно посегнете към гъста четка или гребен, можете да накъсате косата си, защото тя е доста по-деликатна, когато е влажна.

12 обичани продукта на Меган Маркъл

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР