Едно от трите разследвания в САЩ за намесата на Русия

...
Едно от трите разследвания в САЩ за намесата на Русия
Коментари Харесай

Путин е наредил да се помага за избирането на Тръмп, реши сенатска комисия

Едно от трите следствия в Съединени американски щати за намесата на Русия в изборите в Съединени американски щати през 2016г. стигна до извода, че разследващите организации на страната са били прави в заключението си, че Москва е имала любимец е това е Доналд Тръмп.

Решението на Сенатската комисия по разузнаването опонира на извода на сътрудниците им от съща комисия в Камарата на представителите - долната камара на Народното събрание във Вашингтон. То бе публикувано през април от преобладаващите в комисията конгресмени републиканци, а демократите отхвърлиха да застанат зад извода.

Сенаторите не престават работата си, както и следствието на специфичния прокурор Робърт Мюлър.

Сега сенаторите Ричард Бър (републиканец и ръководител на комисията) и Марк Уорнър (демократ и зам-председател) афишират в взаимно изказване, че " нашият личен състав стигна до заключението, че изводите (на разследващата общност) са акуратни и изцяло прецизни ". " Руските старания са били обширни, комплицирани и подредени персонално от президента Путин за да се оказва помощ на Доналд Тръмп да попречи на Хилъри Клинтън ", добави Уорнър.

Решението на сенатската комисия излезе сега, в който бяха направени обществено притежание към 2500 страници документи, свързани със срещата в " Тръмп тауър " през юни 2016г. на адвокатката Наталия Веселницкая с Доналд Тръмп-младши, уредена откакто медиатор убедил хора от щаба на Тръмп, че тя разполага с компромати против Клинтън.

Противоречието сред изводите на комисиите от двете парламентарни камари усложнява задачата на Републиканската партия да даде ясно пояснение за дейностите на президента и то тъкмо в навечерието на частичните избори за Конгрес този ноември.

Сенатската комисия занапред би трябвало да се произнесе по съмненията за сговор на щаба на Тръмп с руснаците. Това умозаключение би трябвало да попадне в окончателния отчет.

В сряда сенаторите продължиха срещите при закрити врата с някогашни шефове на разследващи организации, с цел да обсъдят усещанията им. Това са някогашният шеф на националното разузнаване Джеймс Клапър, някогашният шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Джон Бренан и някогашният шеф на Агенцията за национална сигурност Майк Роджърс. Поканен бе и някогашният шеф на ФБР Джеймс Коми.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР