Едно от откритията на сезона в Арсенал Матео Гендузи говори

...
Едно от откритията на сезона в Арсенал Матео Гендузи говори
Коментари Харесай

Гендузи: Винаги съм искал да играя в Арсенал, можем да победим Ливърпул

Едно от откритията на сезона в Арсенал Матео Гендузи приказва пред " Скай Спортс " за любовта си към тима, адаптирането му след прехвърлянето, идния конфликт с Ливърпул, сезона до момента и голмайстора на " артилеристите " Пиер-Емерик Обамеянг.

За любовта към Арсенал

Винаги съм желал да играя тук. Този клуб ми беше в сърцето, когато бях във Франция, беше един от обичаните ми. Гледах доста Арсенал, тъй като имаха много френски футболисти. Бях прекомерно дребен, когато Тиери Анри и Патрик Виейра играха, тъй че наваксах с гледане на видеа. Те постоянно са били ентусиазъм за мен. Това е клуб, който обичам още от дете, и постоянно съм желал да дойда тук и да реализира велики неща с Арсенал, както и да сбъдна фантазиите си. След като съм тук, желая да направя това. Искам да спечелвам титли, това е най-важното нещо за мен.

За акомодацията

Въпреки че като че ли нямах време да се приспособявам, аз съумях. Решаваща беше предсезонната подготовка в Сингапур, където играхме контроли и аз можех да покажа моите качества на треньорите и съотборниците ми. Това беше доста скъпо, тъй като когато се върнахме, беше доста по-лесно да се приспособявам към отбора и треньорите. Всички ми помогнаха да се интегрирам и да бъда част от клуба, а също и да играя без напрежение, каквото обичам да върша. Тъй като стартирах и играх добре още от началото, това оказа помощ на мен и увереността ми за идващите мачове.

За мача с Ливърпул

Ливърпул са доста солидни в отбрана, само че аз имам огромна убеденост в съотборниците и треньорите ми, тъй че знам, че можем да спечелим. Имаме оръжията да победим. Ще бъде мъчно, само че всяка среща е такава. Заложени са три точки и аз мощно имам вяра, че ще ги вземем. Много съм убеден, че ще отидем и ще запишем победа.

За сезона до момента

Беше доста добра първа половина на сезона. Имахме дълга серия без загуби, през която играхме в действителност добре, и завършихме първи в групата си в Лига Европа. Все още сме доста покрай тимовете преди нас. Чувстваме, че това беше приемлив полусезон, само че знаем, че втората част от акцията ще бъде още по-важна. Настроени сме положително за нея и за това,което можем да реализираме.

" I know we can win, even at Anfield. "

Matteo Guendouzi says he is realising his dreams playing at Arsenal, and is confident his side can beat Premier League leaders Liverpool on Saturday.

Full story: https://t.co/HT3qw3davF pic.twitter.com/AV5Coy2yhW
— Sky Sports News (@SkySportsNews) December 28, 2018
За Обамеянг

Той много ни оказва помощ, тъй като вкарва толкоз доста. За мен той е най-хубавият нападател във Висшата лига през този сезон и в случай че продължи да вкарва толкоз доста в остатъка му, знам, че ще приключим доста високо в таблицата. Като халф е наслаждение да играя с някого като него. Лесно е, тъй като има толкоз доста качества. Може да се връща обратно, той е в другото наказателно поле, само че може и да свързва играта и да играе с тил към противниковата врата. За халф това е съвършено, тъй като той предлага толкоз доста решения.
Премиър лийг 20 кръг, събота 29 декември  Ливърпул 19:30предстои  Арсенал
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР