Едно от най-приятните усещания е тялото ни след баня –

...
Едно от най-приятните усещания е тялото ни след баня –
Коментари Харесай

С какво да заместим вредния сапун под душа?

Едно от най-приятните чувства е тялото ни след баня – ухае на чисто, меко на досег, топло и ароматно. Обикновено си мислим, че чистотата допуска скърцаща кожа. Противно на общоприетите схващания обаче, би трябвало да знаете, че сапунът не е изключително потребен за кожата - в полза на истината може да нанесе даже повече вреди, в сравнение с са изгодите. Сапунът изсушава кожата, убива и потребните микроби дружно с нездравословните, отмива витамин D от тялото, отслабва имунната система и така нататък

Ето какво можете да употребявате вместо сапун:

Почистващи масла

Почистващите средства на маслена основа са по-здравословна опция на сапуните. Те отстраняват мръсотията и мъртвите кафези от кожата, без да нарушават маслената ѝ преграда и да въздействат върху нейното pH.

Сухо четкане

Използването на суха четка форсира процеса на обновяването на кожата, като я прави да наподобява млада, еластична и свежа.

Изцяло натурални ексфолианти

Можете да извършите собствен личен микс, като употребявате съставки непосредствено от вкъщи си. Например композиция от овесени ядки, мед и захар ще освежи, ексфолира и почисти кожата, без да я поврежда.

Сапонини

Срещат се в растенията дружно със смолите, мазнините, етеричните масла. С водата образуват пяна като сапуните, откъдето произлиза и името им. Притежават свойството да хемолизират кръвта. Помагат за резорбцията на мазнините, въглехидратите и други субстанции в организма.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР