Едно от най-мащабните изследвания върху ваксинацията срещу коронавируса по време

...
Едно от най-мащабните изследвания върху ваксинацията срещу коронавируса по време
Коментари Харесай

Потвърдена е безопасността на ваксинацията срещу Covid-19 при бременни

Едно от най-мащабните проучвания върху имунизацията против ковид по време на бременност удостоверява сигурността ѝ, въпреки създателите да акцентират, че са нужни още изследвания, заяви Асошиейтед прес.

Предварителните резултати са въз основа на известия от над 35 000 американки, ваксинирани с препаратите на Pfizer/BioNtech и Moderna по време на бременността си. Нивата на спонтанни аборти, преждевременни раждания и други затруднения при тях са сравними с тези при бременни дами преди пандемията.

Новите резултати на учени от федералните Центрове за надзор и профилактика на болесттите бяха оповестени в сряда в сп. " New England Journal of Medicine ".

Нито една от дамите, обхванати от изследването, не е била ваксинирана с еднократната ваксина на Johnson & Johnson, която бе позволена за приложимост след края на проучването. На сегашния стадий американските управляващи изследват известията за образуването на тромби при доста дами, приели имунизацията.

Американското сдружение по репродуктивна медицина във вторник предложи имунизацията по време на бременност въз основа на свои наблюдения в продължение на година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР