Едно от най-интересните преживявания за децата осигурява БДЖ. Железниците подаряват

...
Едно от най-интересните преживявания за децата осигурява БДЖ. Железниците подаряват
Коментари Харесай

1 юни! Къде да заведем детето за незабравим празник

Едно от най-интересните прекарвания за децата обезпечава БДЖ. Железниците подаряват гратис пътешестване с атракционна мотриса на всички деца до 14 години. Тя е част от музейното завещание на БДЖ, оповестиха от пресцентъра на железопътния транспортьор.

Мотрисата, създадена през 1960 година в SGP–Wien, Австрия, се употребява за наемане от клиенти за частни пътувания, за снимане на кино продукции и клипове, като за първи път се дава опция за свободно пътешестване на искащите да се повозят с нея, означават от БДЖ. 

Мотрисата ще направи общо шест пътувания през целия ден от Централната гара в София до Банкя и назад.

Билетите и непокътнатите места за пътешестване с атракционната мотриса могат да бъдат купени от билетните каси в железопътните гари и бюрата за продажба на жп билети.

Празникът ще бъде маркиран с концерт при Ларгото и благотворителна изложба-базар. Очаква се в небето над столицата да излетят и над 100 балона с детски послания.

В Парк-театър „ Борисова градина “, от 11 ч. 6 учебни заведения ще честват, като ще бъдат изсвирени и техните нови химни в празничен концерт.

Детски празник ще има и на британската поляна в Южния парк от 10 ч.

Националният политехнически музей кани децата да влязат в ролята на откриватели. Те и родителите им ще имат опция да видят освен разнообразни типове техника, само че и да „ изследват “ от близко прародителите на днешните „ умни “ технологии. По-възрастните ще могат да покажат, а и да опишат на малчуганите, по какъв начин са слушали музика преди ерата на YouTube и Spotify и дали им е било скучно, когато не е имало кабелна телевизия и интернет.

Родителите ще могат да си напомнят най-популярните реклами за техника и електроника, предавани през 80-те и 90-те години на ХХ век и да споделят кои са били техните най-любими марки. И дребни, и огромни, ще имат късмет да показват геймърските си уменията на едни от първите компютърни игри.

Държавната организация за протекция на детето провежда празник за децата във връзка 1 юни – Международен ден на детето под надпис „ Нека всеки ден да е ден на детето “. Начало на събитията е дефиле на възпитаници от столични учебни заведения, отпред с мажоретен състав и духов оркестър. Дефилето ще стартира от „ Ларгото “ в 11.00 часа.

Детският център на Столична библиотека, най - огромният в България, разполагащ с 67 хиляди тома книги и 16 хиляди читатели деца, всеки ден предлага на децата на София разнообразни атрактивни занимания, цифрови и арт работилници, забавни състезания и надпревари, VR пътешествия, срещи онлайн с писатели и известни персони. За децата са постоянно отворени и налични: съвременна VR стая, разнообразни удобни пространства за четене, образователни занимания, занимателни и цифрови игри, цифрови умения.

В деня на „ най-важните хора на света “ - 1 юни Столична библиотека подарява на децата празник под наслов „ Чети, играй и твори на площад Славейков “ и предлага за всяко дете по нещо занимателно и любопитно.

Продължава и пролетният базар на книгата, където доста създатели ще показват своите детски произведения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР