Едно от най-хубавите неща, които можем да направим, за да

...
Едно от най-хубавите неща, които можем да направим, за да
Коментари Харесай

Джинджифил с мед за здраве

Едно от най-хубавите неща, които можем да създадем, с цел да сме здрави в сезона на гриповете и простудните болести, е профилактиката. Вярвам, че е значимо човек да се погрижи за себе си превантивно, тъй че да е допустимо минимум уязвим против всевъзможните вирусни инфекции, които изобилстват, изключително по това време на годината. Също по този начин имам вяра в целебната силата на естествените средства и считам, че би трябвало да се възползваме от тях с цялостни шепи, с цел да засилим защитните сили на организма си.  

В този смисъл единствено си представете какво ще се случи, в случай че съвместим невероятните  с тези на пчелния мед. Резултатът е eдна изпитана ударна композиция, която ще направи чудеса за имунитета.

За задачата са ни нужни равни количества и от двете съставки – към половин кг свеж джинджифил и още толкоз първокласен пчелен мед. Коренът се обелва и рендосва на ситно ренде, след което се смесва с меда. Разбърква се до приемане на хомогенна примес, която се съхранява на хладно. Консумира се 3 пъти дневно по една чаена лъжичка, която никога не трябва да е железна. Аз персонално употребявам керамична лъжичка. Имайте поради, че сладостта на меда до известна степен омекотява острия усет на джинджифила и все пак ви предизвестявам, че първите няколко лъжици ще ви се сторят умопомрачаващо люти... в дословния смисъл, изключително в случай че до в този момент не сте опитвали джинджифил. За сметка на това пък, както старите хора споделят, тази рецепта може и " мъртвите да вдигне от гроба ", а в полза на истината тя се употребява в националната медицина при лекуване на хора с ракови формирания.

На последно място, само че не и по значимост, целесъобразно е, когато купувате свеж джинджифил, да избирате сухи корени с гладка външна обвивка, след което да ги съхранявате в хартиена торбичка, а не в найлонова.

И по този начин, както стана ясно, вкъщи джинджифилът е на респект. И има за какво.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР