Едно от най-емоционалните и празнични събития – традиционното изпращане на

...
Едно от най-емоционалните и празнични събития – традиционното изпращане на
Коментари Харесай

1487 абитуриенти от 15 учебни заведения изпраща Бургас

Едно от най-емоционалните и празнични събития – обичайното изпращане на зрелостниците, се завръща през тази година. 1487 зрелостници от общо 15 образователни заведения ще изпрати Бургас този май. Всички балове ще бъдат на една дата - 24 май, като се изключи бала на Професионалната гимназия по дървообработване „ Георги Кондолов “, който е плануван за 11 юни.  
Това стана ясно на междуинституционална среща в Община Бургас с представители на общинската администрация, РЗИ Бургас, Регионалното ръководство по обучение, ОД на Министерство на вътрешните работи – Бургас, Пътна полиция, на която бяха разисквани противоепидемичните и предохранителни ограничения за обезпечаване сигурността на зрелостниците.  
 В изискванията на пандемия: Къде ще честват зрелостниците баловете си тази година? В изискванията на пандемия: Къде ще честват зрелостниците баловете си тази година?
Въведените поради COVID-19 противоепидемични ограничения у нас и неяснотата по кое време още веднъж ще отворят заведенията за хранене местят абитуриентските балове...
Тази година местата и часовете на събиране на родители и възпитаници за изпращане на зрелостниците е направена за да не се позволява огромно скупчване на хора на едно място, както и да не се образува засилен пътен трафик към местата за осъществяване на баловете.  
Кметът Николов прикани екипи на РЗИ Бургас да провеждат зелени коридори за имунизация на личния състав на заведенията, в които ще се организират тържествата и да се съблюдават противоепидемичните ограничения. Мерките навън обгръщат съблюдаване на отдалеченост, а в заведенията на закрито ще се съблюдава стерилизация на пространствата и наложителни маски за личния състав, обслужващ зрелостниците.  
С рейс ще потеглят за своя бал зрелостниците на Търговската гимназия, Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника, ПМГ „ Акад. Никола Обрешков “, ПГАЕ „ Гео Милев “ и СУ „ Епископ Константин Преславски “.  
НЕГ " Гьоте " и ПГСАГ " Кольо Фичето " ще се събират от 18.00 часа на Пантеона в Морската градина, НУМСИ " Проф. Панчо Владигеров " /19.00 ч./ и ПГАЕ " Гео Милев " /18.00 ч./ на Терасата до Културен център " Морско казино ", ППМГ " Акад. Никола Обрешков " /18.00 ч./ ще бъдат пред Културния дом на НХК, ПГЧЕ " Васил Левски " /17.00-17.30 ч./ - пред паметника на Пушкин, СУ " Св. св. Кирил и Методий " /18.00 ч./ на площад " Св. св. Кирил и Методий ", Търговска гимназия /18.00 ч./ в градинката до черква " Св. Богородица " и СУ " Петко Росен " /19.00 ч./ - пред ресторант " Мейсън ".  
 МОН предложи отсрочване на абитуриентските балове МОН предложи отсрочване на абитуриентските балове
Заради нараствания брой болни от Covid-19 от Министерството на образованието и науката предложиха баловете на зрелостниците да бъдат...
В учебния двор ще се събират зрелостниците на ПГТ " Проф. доктор Асен Златаров " /18.00 ч./, Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника /18.00 ч./, ПГХТ " Акад. Н. Д. Зелинский " /18.00 ч./, СУ " Епископ Константин Преславски " /18.00 ч./ и ПГРЕ " Г. С. Раковски " /18.00 ч./.
Най-голям брой зрелостници ще изпратят ПГНЕ " Гьоте ", ППМГ " Акад. Никола Обрешков ", ПГЧЕ " Васил Левски ", ПГСАГ " Кольо Фичето ", ПГАЕ " Гео Милев ", Търговска гимназия и ПГРЕ " Г. С. Раковски ".  
Пътна полиция ще контролира придвижването около светофара на бул. „ Булаир “ /до Гъбката/ с регулировчик. Движението по бул. „ Христо Ботев “, ул. „ Цар Симеон “ и по-малките улици около ПГРЕ „ Г. С. Раковски “ също ще бъде контролирано. Засилено полицейско наличие ще има и на пътя Бургас – к.к. Слънчев бряг.  
От РУО Бургас ще изпратят уведомителни писма до шефовете да проведат инструктаж с учениците и ще приканят учителите, които ще ги съпровождат на бала, само че още не са ваксинирани, да се имунизират преди изпращането на зрелостниците.  
 Борисов разрешава изпращане на зрелостници - по специфичен протокол Борисов разрешава изпращане на зрелостници - по специфичен протокол
Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката ще изготвят протокол с противоепидемични условия за и...
Община Бургас приканва всички зрелостници, които ще се придвижват със личен превоз до курортен комплекс " Слънчев бряг ", да бъдат деликатни и да не позволяват нарушавания на пътя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР