Едно от най-драматичните твърдения в интервюто пред Опра Уинфри на

...
Едно от най-драматичните твърдения в интервюто пред Опра Уинфри на
Коментари Харесай

Ето защо Арчи, синът на Хари и Меган, е лишен от титлата принц

Едно от най-драматичните изказвания в изявлението пред Опра Уинфри на английския принц Хари и брачната половинка му Меган бе, че синът им е лишен от кралска купа, евентуално поради цвета на кожата си.

Арчи Маунтбатън-Уиндзор, синът на английския принц Хари и на Меган, е седми в линията на заместничество на английския трон.

За разлика от него децата на принц Уилям, огромния брат на принц Хари , са принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис.

Меган сподели в изявлението, че до момента в който била бременна, " те " - евентуално имайки поради двореца, " споделяха, че не желаят той да бъде принц, който би бил друг от протокола ".

Тя загатна, че можело да става дума за това " първият цветнокож член на това семейство да не бъде титулуван по същия метод, както биха били другите внуци ".

Кралица Елизабет Втора има девет правнука, измежду които е и Арчи. Те не са принцове и принцеси като се изключи трите деца на принц Уилям, който е втори в линията за заместничество на престола и един ден би трябвало да стане крал.

С декрет на крал Джордж Пети от 1917 година купите принц и принцеса са лимитирани до децата на монарха, децата на синовете на монарха и " най-големият жив наследник на най-големия наследник на принца на Уелс ", който в наши дни е принц Джордж, синът на принц Уилям.

Боб Морис, специалист по конституционни въпроси в лондонския Юнивърсити колидж сподели, че правилото е въведено, с цел да се ограничи непрестанно възходящия брой трофеи принцове и принцеси.

" Кралица Виктория имала девет деца, които били принцове и принцеси, те имали деца и по този начин нататък, и по този начин нататък и крал Джордж Пети решил, че би трябвало да се направи нещо, с цел да се вкара ред ", сподели той.

Кралицата има право да трансформира разпоредбите и през 2012 година тя издаде декрет, съгласно който всички деца на принц Уилям и брачната половинка му Катрин ще бъдат принцове и принцеси, а освен най-големият му наследник.

Според указа на крал Джордж Пети Арчи не е принц, само че ще стане подобен като внук на монарха, когато актуалният престолонаследник принц Чарлз стане крал. В изявлението Меган съобщи, че ѝ споделили, че " желаят да трансформират правилото за Арчи ". Не стана ясно какво има поради, само че съгласно Морис принц Чарлз е давал да се разбере, че ще е " последовател на по-малко кралско семейство ", когато се възкачи на престола.

Арчи има право на аристократична купа по рождение, като да вземем за пример лорд Арчи Маунтбатън-Уиндзор. При раждането му обаче бе обявено, че Хари и Меган са решили Арчи да не получи купа.

Меган обаче сподели пред Уинфри, че " това не беше решение, което ние взехме ". Меган изрази и паника, че без купа Арчи нямало да получи защита. Но кралските трофеи като принц и принцеса не носят автоматизирано правото на отбрана.

Високопоставените членове на кралското семейство, каквито бяха Хари и Меган преди да се отдръпват предходната година, имат бодигардове от полицията, за които заплащат данъкоплатците. Членовете на кралското семейство, които не са ангажирани към короната, като дъщерите на принц Андрю - принцеса Биатрис и принцеса Юджини, нямат защита.

От Бъкингамския замък не дадоха отговор на обособени обвинявания от изявлението. В изказването, публикувано от двореца, се показва, че " повдигнатите въпроси, изключително расовите, са тревожни ", че ги одобряват съществено и ще ги разрешат в фамилията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР