Едно от най-дългоочакваните събития в Пловдив, постановката Медея, превзе с

...
Едно от най-дългоочакваните събития в Пловдив, постановката Медея, превзе с
Коментари Харесай

Зрелище на Античния: Медея в потопа очарова Пловдив...

Едно от най-дългоочакваните събития в Пловдив, постановката Медея, завладя с тропот и гръм Античния спектакъл. Въпреки проливния дъжд и бурята, пловдивчани пристигнаха на събитието.,, Времето не беше с нас, само че спектакълът беше свръхестествен! ", разясниха присъстващите.

Древногръцката покруса на Еврипид прикова вниманието на поданици и посетители на „ Пловдив - Европейска столица на културата 2019 “.

Снежина Петрова и екипът й дадоха обещание, че до есента ще съберат сили и храброст, с цел да изиграят „ Медея “ най-малко още един път. Това ще се случи в спектакъл „ Азарян “ в НДК в София през октомври.

Проектът “Медея ” се концентрира върху един от най-известните сюжети в изкуството - едноименната старогръцка драма на Еврипид, като търси актуален прочит на поставените в нея всемирен тематики за правото на живот, за избора, измяната, за любовта и отмъщението.

Инициативата събира за взаимна работа одобрени имена от региона на театъра, както й деца от разнообразни етноси в Пловдив – от ромската, турската, еврейската, арменска и българска общественост, студенти от Нов български университет, учащи се в разнообразни филантропични и креативен специалности.

Още от юни 2018 година с деца от етническите общности се осъществят поредност от артистични образования и занимания като част от репетиционния развой за финалния театър. Тези уъркшопи, водени от професионални артисти, психолози и художници построяват един забележим и по-ефективен развой на обществена и социална интеграция посредством спектакъл.

Проектът приключва с огромен театър по „ Медея “, а режисьорката Десислава Шпатова включва в представлението и приети български актьори като Снежина Петрова, Владимир Пенев, както и задгранични посетители, на които бе поверена музиката и сценографията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР