Едно от най-дългоочакваните бизнес събития Наука за бизнес“, организирано от

...
Едно от най-дългоочакваните бизнес събития Наука за бизнес“, организирано от
Коментари Харесай

Наука за бизнес 2021

Едно от най-дългоочакваните бизнес събития „ Наука за бизнес “, проведено от Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия и Българската академия на науките, се завръща напълно онлайн, след отлагането му през 2020 година, заради пандемията.

Събитието ще се организира на 18 март, четвъртък, от 10.30 часа и ще покаже най-интересните разработки на Академията, подготвени да се трансфорат в сполучлив бизнес. Форумът цели да покаже на българските бизнес среди, че Българска академия на науките създава голям брой артикули и технологии, подготвени да излязат на пазара или да бъдат внедрени в производството за оптимизация на процесите в предприятията.

„ Изключително огромен е ползата към събитието. Ще покажем разработки, които са подготвени да бъдат показани пред бизнеса, и дружно с него да се доразработят и да се приложат в практиката. Разработките са свързани с Covid-19, зелената стопанска система и доста други. По време на пандемията не се регистрира проблем във връзката сред науката и бизнеса. Дори в някои връзки има положително развиване. Притежаваме извънредно огромен капацитет от човешка позиция “, разяснява пред радио София доктор Бойко Таков, изпълнителен шеф на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия

Основна задача на „ Наука за бизнес “ е да подкрепи построяването на устойчива институционална среда за съдействие и взаимоотношение сред българската просвета и бизнеса и ще събере на едно място във виртуалното пространство представители на институтите, лабораториите и Единния център за нововъведения на Българска академия на науките. 

В срещата ще вземат участие също десетки български бизнесмени, притежатели на компании и иновационни запалянковци. В рамките на форума ще бъдат показани взаимни планове сред Българска академия на науките и българските предприятия, съумели да се наложат на пазара, както и научно-приложните артикули и технологии на откриватели от Академията, по които се работи сега.

С редица презентации, събитието ще покаже най-интересните планове на Академията за оптимизация на индустриалните задания, 3D цифровизация, енергийна успеваемост, водородни технологии, екология, електро- и топлопроизводство, предпазване на сила, медицина, вирусология, фармацевтична индустрия, лозарство, винарство и доста други.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР