Едно от любимите ни неща, свързани с храненето е да

...
Едно от любимите ни неща, свързани с храненето е да
Коментари Харесай

Яденето и коя е най-голямата грешка, която допускаме, докато се храним

Едно от обичаните ни неща, свързани с храненето е да го вършим или пред тв приемника, или в компанията на близки и другари, като в това време си описваме по някоя занимателна история от всекидневието ни.

Оказва се обаче, че разсейващи фактори, като телевизия или диалог по време на ястие, карат хората, спазващи диети, да ядат повече по-късно денем.

Учени от Университета на Съри във Англия изследват група доброволки, с цел да оценят въздействието на другите видове разсейващи фактори по време на хранене. Те обаче стигат до извода, че най-вредният от всички привички, който има най-негативно въздействие, е да се разхождаме по всички страни, до момента в който се храним.

Причината е, че когато се храним в придвижване, това ни подготвя да преяждаме на по-късен стадий денем. Вероятно това се дължи на обстоятелството, че до момента в който вървим, ние ужасно доста се разсейваме, а това нарушава нашата дарба да обработваме въздействието на храненето върху възприятието ни на апетит.

Когато има разсейващ фактор, който не ни разрешава да се концентрираме напълно върху ястията си и процеса на приемане на храна, попадаме в клопката на автоматизирано ястие. В този капан нито следим, нито осъзнаваме храната, която преди малко сме изяли, пишат от PsyBlog. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР