Едно от големите престъпления на комунизма бе премълчаването на аварията

...
Едно от големите престъпления на комунизма бе премълчаването на аварията
Коментари Харесай

Симеонов: Помним ли 2020-а?Тогава Борисов каза, че ще счупим държавата и сме на път да го направим

Едно от огромните закононарушения на комунизма бе премълчаването на повредата в Чернобил. Когато е докладвано на Тодор Живков той подрежда да се мълчи. В същото време номенклатурата се храни с тествани храни и се грижи за своето здраве. В същото време народът яде салати с радиация. Това е едно гигантско закононарушение към човечеството и към личния народ. Физиците са били притискани да мълчат, само че те не го вършат. Това съобщи политикът и историк проф. Вили Лилков в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

 

„ Помним ли 2020 година, че мнозина предупреждаваха, че това ще се случи. Тогава Борисов споделяше, че ще счупим страната и в този момент сме на път да го създадем. Три години по-късно ние копаем на едно място и живеем с вярата, че ще пристигна някой, който ще чегърта остарялото. Продължаваме да дълбаем дълбоки изкопи, вместо да търсим разговор. Липсата наизуст очевидно е огромен проблем “, съобщи социологът Първан Симеонов.

 

„ Забравяме, тъй като не се приказва. Трябва да се обръща внимание, това да влезе в учебниците “, акцентира Лилков. Той добави, че не постоянно влизането на нови лица в политиката е положително решение. „ Тези хора би трябвало да са готови “, съобщи той.


Първан Симеонов показа, че е срещнал Меглена Кунева, която му е споделила, че наподобява сме изгубили вежливостта и възпитанието си, желаеме всичко в този момент и незабавно, не можем да чакаме. Като че ли прахосваме и дребното, което сме постигнали. Не бива да дълбаем изкопи. Трябва да сме ги надживели. Много хора си играят с огъня, тъй като не си спомнят каква цена сме платили, предизвести социологът и даде образец с еврозоната.

По думите на Вили Лилков партиите излизат от предизборна акция и ще им би трябвало още време. Той предвижда, че вървим към ръководство. „ Здравата логичност го демонстрира. Гарантирам, че след няколко месеца двете партии ще се окажат в същото положение, само че с още една или две партии, с които ще би трябвало да се преценяват “, сподели той.

 

„ Хората желаят нещата да се забързат към този момент, те задоволително се бавеха. На хората им писна. Политиката е страст и политиците би трябвало да я адресират “, посочи социологът. Той предвижда, че Христо Иванов е по-склонен за коалиция с ГЕРБ-СДС.

 

„ Ако не се реализира съглашение и се отиде на локалните избори, това противоречие ще се придвижи и към общинските препоръки. Това не би било добре за локалната власт, където би трябвало да се взимат значими решения за общините. Много е значимо да се реализира непоклатимост на централно равнище, с цел да има такова и на локално “, акцентира Вили Лилков.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР