Едно от големите имена на тениса в Германия пристигна в

...
Едно от големите имена на тениса в Германия пристигна в
Коментари Харесай

Полуфиналистка от Australian Open и шампионка във Фед Къп даде старт на сезона на открито в Албена

Едно от огромните имена на тениса в Германия дойде в Албена, с цел да организира своя първи камп. Това е Клаудия Порвик, която през 1987 година дружно с именитата тенисистка Щефи Граф извеждат Бундестима до купата в неофициалното международно състезание по тенис при дамите Фед къп. На финала в решителната среща Клаудия и Щефи Граф обръщат с 2-1 победи Съединени американски щати. Решаващ за трофея е мачът на двойки, в който Щефи и Клаудия надвиват с 1:6, 7:5, 6:4 Крис Евърт и Пам Шрайв.

Най-доброто класиране на националката на Германия Клаудия Порвик е №28 в международната класация в края на 80-те години и началото на 90-те. На сингъл има три ITF трофеи, а на двойки има 6 трофея от WTA и един извоюван край в ITF. Достига до №24 при двойките. На сингъл доближава до полуфинал на Австралиън оупън през 1990 година Отстъпва на Мари Джо Фернандес от Съединени американски щати и единствено тази съперничка я дели от огромния край, който по-късно е извоюван от Граф. В своята спортна кариера Порвик е проработила над $700 000 от наградни фондове, като за него време това е доста сериозна сума.

Клаудия Порвик е родена на 14 ноември 1968 година в град Кобург. Днес живее в Нюрнберг, където има тенис учебно заведение. С нея беседва ръководителя на бранш „ Спорт “ в Албена Руслан Йорданов.

„ Повече от 20 години съм професионален треньор. Днес съм от другата страна на нашия спорт и желая като треньор да изградя положителни състезатели. Отговарям за всички деца в Северен Байерн. Започнах да пътувам доста с деца, откакто завърших спортната си кариера. Станах майка на две деца – момиче и момче, на 12 и 16 години са, занимават се с футбол “, показа Клаудия Порвик.

„ Албена е по-голяма в сравнение с си я представях. В България съм за първи път и съм прелестно сюрпризирана. Трябва да призная, че кортовете са на доста високо равнище. Само преди три дни в цяла Европа валя сняг – слушам, че за жалост поради неприятното време са се провалили тенис кампове на Майорка, в Гърция и на още доста топли дестинации, а ние през днешния ден играем навън – излязохме на открито незабавно щом спря да вали сняг и дъжд, екипът тук приготви незабавно кортовете и това ни даде опция да вървим по проект. Имате страховит тенис артикул – настаняването е отлично, както и храната. В непосредственост от нашия хотел Фламинго Гранд се намира медицинския център – възхитена съм. Нашият спорт е доста натоварващ и непрекъснато имаме контузени състезатели, а това прави Албена едно прелестно място и за възобновяване. Плажът е един от най-хубавите. Скоро ще имам среща с Елена Пампулова и ще похваля Албена. На моите другари също ще опиша за това прелестно място. В същина това е и същинската реклама – от уста на уста. Германецът би трябвало да пристигна и да види – да се увери в продукта и да опише за своето прекарване. Сега моите участници в кампа са смесени – деца и възрастни “, показа Клаудия Порвик, която дойде в Албена по покана на Томас Шулце и посредством дъщерната компания на ваканционното ни населено място „ Фламинго Турс “.

Тя споделя, че преди 15 години и била на дребен остров в Италия, къде е била прелестно изненада от спортната база и настаняването.

„ Спомних си за това място, когато дойдох в Албена. Може би топлото посрещане, далновидната идея за развиване на Албена ми подсетиха прелестно за дългогодишния ми спомен “, добави още Клаудия. Тя уточни, че се надява това да е единствено началото, тъй като в България към този момент е намерила нови другари. Клаудия получи за спомен книгата на немски език Албена с подбрани разкази от творчеството на Йовков, рекламни каталози, и бутилка бяло ароматно вино, произвеждане на Албена, което тя да показа с другари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР