Едно от емблематичните лица на Българската национална телевизия - режисьорът

...
Едно от емблематичните лица на Българската национална телевизия - режисьорът
Коментари Харесай

В Нощни птици: Бате Влади на 60

Едно от емблематичните лица на Българската национална телевизия - режисьорът и артист Владимир Люцканов, прочут на необятната зрителска публика просто като бате Влади, гостува на предаването „ Нощни птици ” за своя 60-годишен празник.


Кариерата на Люцканов е непроменяемо обвързвана с Обществената медия. В продължение на десетилетие той е водещ на две от най-обичаните детски излъчвания - „ Телефеерия ” и „ Измислици премислици ”. Мнозина си спомнят хитовия му авторски план „ Пътеводител на историческия стопаджия ”, който преразказваше през призмата на хумористичния скеч знакови моменти от историята на България.

Вече цели 17 години Влади Люцканов е и съсценарист и режисьор на „ Умно село ” - поредност от портрети на ярки персони – актьори, интелектуалци и общественици. А паралелно с телевизионните изяви той непроменяемо крачи и по дългия и сложен път на призванието си - театъра.





Хиляда изненади



В петък функциите ще са разменени. Стихът от песничката към „ Измислици премислици ” – „ И какво очаквате от Влади, в случай че не хиляда изненаааади! ”, е пренаписан за Искра Ангелова, която този път е вложила особена досетливост в гатанките. Водещата избира ексцентричен асоциативен метод, като подрежда на рояла куп дребни фигурки, по които гостът да си напомни обичани мигове от житейския си път. За това какво значи да израснеш в семейство на актьори, за купоните във Френската гимназия, за първия мотор, първата цигара и първото излизане зад граница, за свободата и недостига на оптимизъм, за театъра и малкия екран ще приказваме с неговите другари.

Рокер, тенисист, странник и авантюрист... а напълно апропо и фен музикант. За феновете на “Нощни птици ” Влади Люцканов ще посвири на китара обичаните си „ Саймън и Гарфънкъл “, а за песента „ пирон на вечерта ” ще му приглася един от гостите - композиторът Стефан Димитров. Към въодушевените осъществявания на гостите и звездния бенд на предаването ще се включи и дъщерята на Владимир Люцканов - Мила, която също е поела по стъпките му в театъра.



Гледайте „ Нощни птици ” този петък в 22 ч. По БНТ1!

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР