Едно излишно упражнение. Опозиционните партии дори не можаха да използват

...
Едно излишно упражнение. Опозиционните партии дори не можаха да използват
Коментари Харесай

Министър Тагарев за вота на недоверие: Излишно упражнение

Едно ненужно упражнение. Опозиционните партии даже не можаха да употребяват това събитие за политическа агитация. Всички повдигнати въпроси към този момент са дискутирани неведнъж. Нямаше чуваемост на доводите, които излагахме. Изгубено време за мен. Това съобщи военният министър във връзка дебатите към вота на съмнение против кабинета.

„ Единствената изгода от това бе за жителите, които желаеха да схванат малко повече от това какво прави държавното управление в региона на защитата и националната сигурност. Очаквам да не бъде гласуван този избор на съмнение, държавното управление да продължи ”, разясни той.

„ Все още оставаме пасивни откъм информационна позиция. Опозиционните партии държат самодейността, заляха медийното пространство да вземем за пример с това какви страшни неща ще се случат, в случай че построим казарми до Ямбол, а след това споделят, че не сме се защитили. Изглежда в действителност държат самодейността, би трябвало да сме по-активни в медийното пространство ”, добави министърът.

Тагарев добави, че кабинетът може да не е съвършен, само че по повод отбраната на националните ни ползи седят твърдо и изрично.

По мотив обвиняванията по отношение на спор на ползи с доставката на военна техника, той съобщи: „ Един от хората, които вземат участие в консорциума, спечелил публичната поръчка, има присъединяване във компания, ръководена от моята брачна половинка. Това не е спор на ползи. Процедурата е 4 години, има и решение на съда кой печели процедурата, има и решение на моя предходник на поста. Ако всичко завърши сполучливо, ще имаме съвременни системи и дронове, създадени от български компании. Процедурите в защитата са дълги – 2019 година започва нещо, подават се документи, апелират се решения, и даже аз да бях министър по това време, аз нямаше да мога да направя нищо друго, с изключение на да взема същото решение като предшественика ми. Българска социалистическа партия в случай че считаха, че има спор на ползи, нямаше да занимават Народното събрание. ”

„ Малкият град на НАТО край Ямбол не мога да кажа какъв брой ще коства, занапред следва планирането. Чух хубави хрумвания през днешния ден, че би трябвало да се грижим за настаняването на фамилиите на военнослужещите. Споменах преди месеци цифрата 100 млн., защото е над това, ще би трябвало да влезе в Народно събрание. Най-вероятно ще надвишим този предел ”, разясни той.

За бъдещето на ненужните парцели на МО, той разяснява: „ Има хубави хрумвания в Народно събрание. Може да  дискутираме по какъв начин парцелите с отпаднала нужда за МО да се употребяват, с цел да осигурим жилища за военнослужещите. Вариантите са няколко, не е неприятна концепцията, би ни помогнала за окомплектоването на българската войска. ”

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР