Това, което успяха българските правителства да постигнат преди 2020-а година,

...
Това, което успяха българските правителства да постигнат преди 2020-а година,
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: България загуби много пари от европейските фондове

Това, което съумяха българските държавни управления да реализират преди 2020-а година, а точно положителни финансови стратегии за България, за жалост през последните години българските държавни управления не съумяха да усвоят големи финансови средства. Това разяснява за Money.bg от Европейския парламент в Страсбург евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев.

" Това е извънредно тъжна вест, че ние единствено няколко % от средствата, които са избрани за България, успяхме да използваме за нашите райони, за нашите градове, за нашата инфраструктура, за нашата екология, за конкурентноспособността на българската промишленост. "
 Снимка 484323
Източник:

Ковачев показва вяра, че страната ни ще успее с доста по-бързи темпове да усвои европейските средства отсам насетне  ите да бъдат налични за българските райони и българската промишленост. Според него това може да стане единствено с по-добра съгласуваност сред локалната власт, българското държавно управление и европейските институции.
 Новите регулации на Европейски Съюз против пропагандата и персоналните реклами в обществените мрежи
Новите регулации на Европейски Съюз против пропагандата и персоналните реклами в обществените мрежи

Пред Money.bg от Страсбург приказва евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев

Ще загуби ли България още милиарди евро?

Андрей Ковачев е безапелационен, че със исгурност страната ни ще загуби още съществени финансови средства, в случай че няма съгласуван напън от страна на българските управляващи към европейските институции.

" Трябва да има опция за повече еластичност и за удължение на периодите за потребление на средствата по другите стратегии и изключително от Фонда за възобновяване и резистентност. "

Според българския евродепутат от основно значение през идващия мандат са опазване и увеличение на конкурентноспособността на европейската промишленост, понижаване на бюркорацията и регулациите и предвидимост за бизнеса да може той без проблеми да прави вложения.

" Работните места би трябвало да се усилват в Европейски Съюз, а оттова да се покачват и приходите и обществените придобивки на европейските жители. Това е изключително важно, тъй като ние сме в голяма конкурениця с други пазари като Китай и Индия, Съединени американски щати и Канада. "

Конкуренцията на Китай, регулациите на Европейски Съюз и изкуственият разсъдък

Андрей Ковачев разяснява, че Брюксел трябва да диверсифицира комерсиалните си взаимоотношения с Пекин, тъй като Европа не би трябвало да бъде прекомерно подвластна от Китай. Това обаче може да стане единствено с поощряване на вложенията от страна на европейските компании и производители.

" Колкото до изкуствения интелект, Европейският съюз е пионер на приемането на законодателни ограничения във връзка с цифровия свят - с регулацията на цифровия акт във връзка с платформите и несъмнено във връзка с изкуствения разсъдък. Той ще способства за доста позитивно развиване на човечеството, само че в това време тези, които се пробват да злоупотребяват с новите технологии,щ есе пробват да изкарват изгоди в ущърб на европейските жители. "

По отношение на присъединението на България към еврозоната и сухопътния Шенген, евродепутатът предвижда, че това ще стане скоро само в случай че имаме устойчиво държавно управление и предвидимост в политиката.

Вижте още във видеото!
 Новата селскостопанска политика на Европейски Съюз: Какво се трансформира за българските фермери
Новата селскостопанска политика на Европейски Съюз: Какво се трансформира за българските фермери

По-малките стопанства да бъдат освободени от някои инспекции и санкции
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР