Едно дете няма да посрещне Коледа, защото бе убито от

...
Едно дете няма да посрещне Коледа, защото бе убито от
Коментари Харесай

Едно дете няма да посрещне Коледа, защото бе убито от коледни лампички

Едно дете няма да посрещне Коледа, тъй като бе убито от токов удар, до момента в който украсявало дома си за празниците.

С наближаването на Рождество и Нова година, стартират паниките към заплахата от играчки, бомбички и гирлянди. За дебнещите произшествия предизвестиха и от Държавната организация по метрология и механически контрол (ДАМТН), като започнаха нарочни инспекции.

Трагедията със починалото момченце се разиграла в Бразилия, осведомят локални медии, представени от “Телеграф ”.

10-годишният Аугусто Далмаз Бонато умря в ранните часове на тази събота (02/12) в болница Evangelico, което претърпя токов удар от коледна декорация. в квартал Ривабем на Кампо Ларго.

Едно дете няма да посрещне Коледа

Семейството на детето било безсилно да помогне, откакто бащата го открива да лежи в безсъзнание в една от стаите на дома им.

Родителите неотложно се обадили за помощ, медицински екип откарал момчето, към момента с призвнаци на живот, в болница Evangelico в Куритиба. Аугусто остава приет в болница в интензивното поделение до ранните часове на 2-ри декември, само че за жалост не оцелява.

Трагедията раздрусва хората и обществените медии са изпълнени с молебствия и съпричастност със загубата на фамилията.

Малкият Аугусто бе заровен в неделя.

След този съдбовен случай в Бразилия се поде вълна от предизвестия да се обърне в допълнение внимание на децата, които обичат да оказват помощ на фамилията с слагането на украшения. Включително търсене на насоки за безвредно и вярно инсталиране на светещите играчки и гирлянди.

У нас инспекторите от ДАМТН ще ревизират за безупречност детски електрически играчки, електрически светлинни гирлянди и пиротехническите произведения, които са най-купувани артикули по Коледа.

Ще се следи за маркировка за сходство, директива за приложимост, название и адрес на производителя и вносителя, за недостатъци, както и за предупредителни текстове, свързани с безвредната приложимост на продуктите.

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР