Едно дете може да бъде нахранено, прилично облечено, да има

...
Едно дете може да бъде нахранено, прилично облечено, да има
Коментари Харесай

Признаци, че сте потискали емоциите си като малки

Едно дете може да бъде нахранено, обичайно облечено, да има отлични оценки, само че все пак да бъде нещастно. 

Има един тип невидимо принуждение, което остава изцяло неусетно в обществото - пренебрегването. 

Here are 10 examples of what it looks like when parents either invalidate or ignore their child's emotions—and how to begin healing
— Psychology Today (@PsychToday)
При този вид взаимоотношение родителите пренебрегват и отхвърлят прочувствените потребности на децата си. 

Емоционалното занемаряване в детството усилва риска от меланхолия на по-късен стадий от живота. Докато сме деца, не сме способни да назовем казуса. Едва когато достигнем зрелост, можем да преосмислим детството си. 

Съществуват признаци, които потвърждават, че може би сте потискали страстите си като дребни:

Усещането за празнина е константа в живота ви

Ако би трябвало да изразите по какъв начин се чувствате, няма да намерите точните думи. Има едно нещо, което поражда в мозъка ви и това е празнотата. Изпитвате я в стомаха, в гърлото, в ръцете си... Това е чувство, което ви превзема, резултат от невъзможността да осъществите контакт с вашите страсти.

Чувствате се незадоволителни  

Когато сте станали възрастен човек, сте осъзнали, че нещо не е наред.Не се чувствате добре в кожата си. Не харесвате характера си, метода си на битие, сравнявате се с другите и усещате, че ви липсва убеденост.

Чувствате се неловко в доста от обществените обстановки

Може би имате другари, излизате и поддържате връзка. Понякога даже се наслаждавате на връзката. Въпреки това, обществените контакти са ви сложни и не ви се отдават естествено. Често изпитвате стеснение и подозорение, когато се пробвате да се свържете с останалите. 

Вашият сътрудник ви споделя, че сте студени или прекомерно объркани 

Често сътрудниците ви са разочаровани от вас, тъй като споделят, че имат потребност от повече. Те изискват непосредственост, прочувствена фамилиарност, желаят да изразявате възприятията си и да се свързвате повече с техните. Вие обаче не знаете по какъв начин да го извършите, тъй като това е език, който не владеете. Вследствие, постоянно изпитвате виновност. 
 Много от проблемите на възрастните се коренят в детството
Избирате мълчанието, вместо да изразите това, което чувствате 

Ако сте се научили да възпирате страстите си в детството, ще ви отнеме цяла безкрайност, с цел да изразите гнева и разочарованието си. Всичко това, което ви наранява пазите надълбоко в себе си. 
Вие потискате това, от което се нуждаете, тъй като приемате, че възприятията ви не са значими. Правите го неумишлено, тъй като така са ви учили като дете.

Лоша прочувствена връзка

Когато сте привикнали да потискате страстите си, връзката ви е незряла Не можете да водите полемика, да постигате съглашения. Обикновено се ядосвате незабавно и изоставяте разговора, тъй като не знаете по какъв начин да бъдете разбрани. По същия метод най-интимните диалози ви карат да се чувствате неловко, тъй като не знаете какво да кажете или по какъв начин да се изразите. Бихте желали да владеете повече езика на страстите, само че сте наясно, че имате съществени ограничавания в този аспект.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР