Едно дело в спецсъда се равнява на 20 дела в

...
Едно дело в спецсъда се равнява на 20 дела в
Коментари Харесай

Съдия: Закриването на спецправосъдието цели да се подменят магистратите

" Едно дело в спецсъда се равнява на 20 каузи в другите съдилища. Преди да вземат решение, политиците трябваше да дойдат да видят размера. Колегите ще срещнат усложнения с огромния мащаб. Само делото за КТБ е 800 тома. Закриването на спецправосъдието е с цел да се подменят магистратите ". Това съобщи арбитър Галя Георгиева от Апелативния профилиран углавен съд за " Офанзива ".

Тя поддържа шестмесечната пролонгация за делата на спецправосъдието. " Има механически неща, които би трябвало да бъдат обработени. Ние би трябвало да бъдем преназначени, с цел да бъдем командировани, с цел да си довършим делата. Трябва да имаме достъп до електронната деловодна система. Бих поканила министърката да види размера от каузи. По предимство делата ще отидат в Софийски апелативен съд ", изясни Георгиева.

Според нея в последните 2 години се е правело внушението, че спецправосъдието не си прави работата и властта е желала да я унищожи. " Структурата работеше от 2011 година, има правила и обичаи, както и готови съдии. Безсмислено е да я събарят. Измененията в закона за правосъдната власт не са писани в Министерството на правораздаването, трябваше Йорданова да каже от кого е формирана работната група ", уточни съдията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР