Едно актуално проучване слага край на популярното схващане, че майките

...
Едно актуално проучване слага край на популярното схващане, че майките
Коментари Харесай

Изследване доказа: „Бащинският инстинкт” не е по-лош от майчиния

Едно настоящо изследване поставя завършек на известното разбиране, че майките са несравнимо по-добри от бащите в умеенето да усещат потребностите на дребните си деца, написа obekti.bg.

Изследователи от френския Université Jean Monnet Saint-Etienne са открили, че родителите от двата пола имат идентични качества да разпознават рева на своите бебета. При това, тази дарба зависи не от пола, а от времето, което съответният родител прекарва с детето, споделят учените, водени от Никола Матевон. При извършените опити е записан плачът на 29 бебета на възраст от 53 до 153 дни. Малките деца са били от Африка и от Европа, с цел да бъде отстранено евентуалното влияние на местни културни правила. Всеки от участвалите в опита родители е трябвало да чуе 3 разнообразни записа от рева на 5 бебета, в това число на тяхното лично дете.

Резултатите демонстрират, че родителите, които прекарват най-малко по 4 часа дневно с децата си разпознават гласа на потомците си в приблизително над 90% от случаите. При това майките посочили 98% акуратност, а бащите 90%. Изводът на откривателите е, че хипотезата за „ майчиния инстинкст” е неправилна, тъй като не регистрира времето, което бащите прекарват с децата си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР