Едни от най-обичаните зеленчуци от хората – картофи и моркови,

...
Едни от най-обичаните зеленчуци от хората – картофи и моркови,
Коментари Харесай

Диетолог разкри кой не трябва да яде картофи и моркови

Едни от най-обичаните зеленчуци от хората – картофи и моркови, могат да бъдат рискови за избрани хора, оповестява прочут диетолог. На пръв взор това звучи неуместно, само че в действителност веществата, съдържащи се в тези артикули могат да бъдат застрашаващи здравето на някои хора.

Кореновите зеленчуци ще бъдат потребни за здравия човек под каквато и да е форма, обаче, болните хора би трябвало да се съветват с доктор. Диетологът Елена Соломатина описа на “ Вечер Москва “ за особеностите при яденето на картофи, моркови и репички, предават от zdrave.to.

Суровите кореноплодни зеленчуци, изключително тези като репичките, не се предлагат за приложимост в интервал на заболяване на стомашно-чревния тракт, означи лекарят. Според специалиста нишестените храни, като картофи и моркови, при термична обработка могат да навредят на хората с диабет. Варените картофи не се отразяват добре и на тези с наднормено тегло. Морковите при такива хора, в противен случай, се усвояват по-добре.

Печените картофи съдържат огромни количества калий, което намалява кръвното налягане и усъвършенства работата на сърцето. Суровите кореноплодни са потребни за тези с атеросклероза и рак на дебелото черво. Те ще оказват помощ за премахването на токсините, ендотоксините и холестерола от тялото.

Картофите (диалектно са известни като компири, барабой и пата̀ти) са многогодишни растения от жанр Кучешко грозде на семейство Картофови, отглеждани нормално поради техните съдържащи скорбяла грудки (клубени). Картофите са най-широко отглежданите измежду клубеновите растения в света и са на четвърто място по размер на суровата продукция (след ориза, пшеницата и царевицата), само че това челно място се дължи на високото наличие на вода в клубените спрямо другите култури. Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е диети и средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР