Едни от най-обичаните български актьори ще дадат воля на комедийния

...
Едни от най-обичаните български актьори ще дадат воля на комедийния
Коментари Харесай

Комедийният дебют на Христо Шопов отива на Арте фестивал във Велинград

Едни от най-обичаните български артисти ще дадат воля на комедийния си гений по време на тридневния Arte Feastival, който ще се състои от петък до неделя (26-28 август) във Велинград. Фестивалната зона Comedy & Cinema Club за втора поредна година ще подари развлечение и усмивки на дребни и огромни. Сред участниците в нея са записани имената на звезди като Христо Шопов, Христо Гърбов, Филип Аврамов, Владислав Карамфилов-Въргала, Ованес Торолясн, Мария Сапунджиева, Деян Славчев-Део, Благой Бойчев и мнозина още.

Още в първата фестивална вечер звук ще даде „ Не е за телефон “ на Христо Шопов. Пиесата е написана на четири ръце от сестра му – драматурга Лиза Шопова, в съавторство с Елин Рахнев. Лиза е и режисьор на комедийния дебют на брат си, който в същото време е и негов пръв моноспектакъл. Иронично мигане към публиката е фактът, че спектакълът се назовава „ Не е за телефон “, а героят на огромния Христо Шопов прекарва час и 15 минути на сцената точно в това – в диалози по телефона. Той е един съвременен подправен супермен, който може да ви обезпечи всичко, от което се нуждаете. Е, животът му е на лизинг, а ориста е подготвена всеки миг да му покаже кой е същинският началник, само че той продължава да има вяра повече в себе си, в сравнение с в каквото и да е било друго…

Акценти в програмата на втория ден са „ Как се стигна дотук?! “ – автобиографична стендъп комедия на Део, и спектакълът „ Петък 13 “ с присъединяване на Мария Сапунджиева, Христо Гърбов и Мариана Миланова. " Как се стигна до тук?! " е откровена изповед на Део: в границите на час едно от най-популярните лица от дребния екран ще потопи феновете в история за преодолени зависимости, за триумфи и провали, за брачния си живот, както и за предизвикването да бъдеш родител. „ Петък 13 “ пък е комедия на известния френски драматург Жан-Пиер Мартинез под режисурата на Георги Кадурин. Тя съставлява яростна и извънредно комична конкуренция сред положителни и неприятни вести, до момента в който Джон и Кристин чакат посетители в лондонския си дом в този по този начин специфичен за суеверните ден.

В закриващата неделна вечер Филип Аврамов ще играе авторското си комедийно шоу „ З@щото съм прочут “, в което дава отговор на куп любопитни и неуместни въпроси: какви са несгодите му с дамите, какво се случва зад кулисите и зад кадър, какви са неговите анти-ковид ограничения. В текста са вплетени персонални истории и пикантни обстоятелства от живота на актьора, показани с огромна доза самоирония и смях.

Финала на събитието ще увенчае известният моноспектакъл „ Мемоарите на един Въргал “ на Владислав Карамфилов, в който артистът показва своята житейска орис да бъде беднякът милионер, неосъждан...няколко пъти, ленив работохолик, фамилен ерген, крал, без да е откраднал, злоупотребяващ трезвеник, известен анонимник и неизвестен популярник. „ Всеки човек знае, че в живота му има случки, които, даже в случай че някой ги направи на филм, хората ще кажат – „ е, чак пък толкоз не може да е “. А истината е, че животът е най-големият сценарист “, споделя за постановката си Влади Въргала. Моноспектакълът е извънредно занимателен, тъй като историите в него са разказани персонално, искрено, от сърце.

В друга фестивална зона – Chef’s Stage, своите кулинарни шедьоври ще показват Лео Бианки, Иван Звездев, Атанас Балкански, Август Попов, Савина Николова, Даниела Динева, Ваня Иванова, Валентина Вълкова и Виолина Маринова. Водещ на кулинарната стратегия за втора поредна година ще е Игор Дамянов.

Музикалната зона на събитието притегля с присъединяване на любимката на публиката Заз, Емир Кустурица & The No Smoking Orchestra, N.O.H.A., S.A.R.S., The Cardigans, Джон Нюман, Bomfunk MC’s, Лийрой Торнхил, Delinquent Habits и Regard.

В детската зоната ще има арт занимания, спортни игри, танцови анимации, както и интерактивни шоута и теоретичен клас, водени от Явор Денчев. Екипът на Arte Animakers ще се грижи за позитивните страсти, въображението, любознанието и желанието за нови познания и умения на децата.

Окончателната стратегия на Arte Feastival – по зони, дни и часове, е качена на уеб страницата на проявата, с цел да могат посетителите да се срещнат авансово с нея и да не рискуват да изтърван някои от обичаните си актьори в трите дни във Велинград, подсещат уредниците от Fest Team. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР