Една великолепна книга и филм, който стана много известен, ако

...
Една великолепна книга и филм, който стана много известен, ако
Коментари Харесай

Ива Дойчинова: Книгата В очакване на Боджангълс е елегантна, щура, влюбваща като всяка любов

Една превъзходна книга и филм, който стана доста прочут, в случай че не се неистина предходната година, споделя се " В очакване на Боджангълс “. Тя е доста дребна, елегантна, извънредно щура, влюбваща е като всяка обич. Това сподели програмният шеф на Радио " Фокус “ Ива Дойчинова в предаването  " Един неделен ден по шосето “ в рубриката за литература, която към този момент носи името " Дифтонг “. 

По думите й става дума за една голяма обич. Историята на тези двама индивида е разказана от името на техния наследник, който се чуди по какъв начин другите деца живеят без родители като неговите. " А те са бясно влюбени един в различен. Основната работа на майка му е да танцува, да се забавлява и да измисля всевъзможни щури истории. Обикновено се приказва у тях на " Вие “, " Вие, мамо “ или " Вие, сине “, като тя не обича да се обръщат към нея с едно единение име, тъй че извънредно влюбеният в нея брачен партньор, всякога измисля нещо друго “, добави Ива Дойчинова.

Действието се развива във Франция и главната работа на тази дама е да прекрачва граници. " По-скоро тя не ги прекрачва, тъй като е бунтовник, а тъй като не ги харесва. Всичко в нея наподобява на един непрекъснат празник, на една фиеста, която в един миг в действителност прекрачва границите. И колкото повече тя прекрачва границите на матрицата, на нашето обикновено общество, толкоз по-клинично луда стартира да наподобява или е “, описа програмният шеф.

Според нея читателят от самото начало не може да схвана тя дали в действителност е клинично луда, или просто не желае да бъде в матрицата. " А най-красивото в цялата история е, че нейният брачен партньор сляпо я следва в нейната полуда и изяснява, че това не е бясно. Например, тя в припадък на една своя показна акция за това, че е свободна жена, се съблича и излиза гола на открито, по улиците, при което той прави безусловно същото, съблича се и потегля гол след нея, с цел да наподобява това естествено в личните й очи “, споделя Ива Дойчинова.

" Това е една трагична, в някаква степен, доста дребна степен комична, само че в съществена степен сантиментална история, че любовта е сама за себе си, че тя си е самодостатъчна, че няма граници “, обобщава Дойчинова.

Авторът на книгата е Оливие Бурдо, който, както описа в ефир Ива Дойчинова, работи като брокер и откакто е освободен от позицията си, взема решение да напише книга, да навлезе в литературата и отива при родителите си и стартира да написа разказ. " Тежко, отговорно, самовзрително, две години не намира издател “, разказва програмният шеф креативния развой на Бурдо.

" И за разстуха написа тази книга " В очакване на Боджангълс “ за две седмици и тя доближава някакъв гневен тираж доста бързо, преведена е на ужасно доста езици, има пет доста съществени литературни награди и му носи международна популярност “, добави Ива Дойчинова.

Або показа друга книга на същото издателство: " Да кажеш съвсем същото " от Умберто Еко, която показва неговия взор върху преводаческите проблеми. Според водещия тя е наложително четиво за всеки новак и даже умел преводач.

Або
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР