Една трета от петия най-голям хавайски остров - Молокай, се

...
Една трета от петия най-голям хавайски остров - Молокай, се
Коментари Харесай

Част от хавайски остров, който Зукърбърг обмислял да купи, се продава за $260 милиона

Една трета от петия максимален хавайски остров - Молокай, се продава против 250 милиона $. През 2015 година самият Марк Зукърбърг обмислял да се снабди с разположеното на близо 225 хиляди декара ранчо, само че в последна сметка си купил имот на различен хавайски остров - Кауаи.

 Снимка 378402
Източник:

Тази апетитна договорка обаче крие измама. Досегашният притежател - капиталовият холдинг GL, неведнъж се сблъсква с недоволството на локалните 7000 поданици, които са срещу там да се построяват туристически комплекси. А от 90-те години насам компанията се пробва да построи разнообразни такива, споделя Business Insider.

 Снимка 378401
Източник:

От продавача се надяват, че ще намерят някой, който ще има " друга визия " за развиване на екзотично кътче земя. В момента по търсенето на подобен работят от аукционната къща Sotheby`s.

 Снимка 378400
Източник:

Срещу посочената към този момент сума купувачът ще придобие 35% от острова и ще бъде един от петте най-големи притежатели на земя там. На територията на така наречен Molokai Ranch се намират два комплекса, които към днешна дата са затворени.

 Снимка 378404
Източник:

Имотът включва над 30 километра плажна линия, в това число и над 16 000 декара тропическа гора. От самия остров до Хонолулу може да се пътува със аероплан, като полетът лишава единствено 30 минути.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР