Една трета от младите мъже в Германия намират за приемливо

...
Една трета от младите мъже в Германия намират за приемливо
Коментари Харесай

Всеки трети млад германец приема насилието срещу жени

Една трета от младите мъже в Германия намират за задоволително потреблението на принуждение против дами, съгласно ново изследване, провокирало отвращение измежду деятелите за тъждество сред половете, оповестява Си Ен Ен.

Проучването е поръчано от детската благотворителна организация „ План интернешънъл Джърмъни “ (Plan International Germany). Констатациите са оповестени в районния вестник „ Вестдойче алгемайне цайтунг “.

Група от 1000 мъже и 1000 дами на възраст 18-35 години от цяла Германия са били помолени да дадат мнението си за това какво е неустрашимост за извършеното онлайн изследване.

34 на 100 от мъжете от тази възрастова група са признали, че са проявявали принуждение към партньорката си в предишното, с цел да „ внушат почитание към себе си “. 33 % са споделили, че считат, че е задоволително, в случай че „ без да желаят замахват “ понякога при спор с партньорката им.

Анализирайки отношението към обвинение на жертвата и двойните стандарти, изследването открива, че 50% от мъжете не биха желали връзка с жена, която е имала доста полови сътрудници, а 20% от интервюираните дами са съгласни с това разбиране.

Проучването откри също, че упованията на мъжете и дамите в границите на една връзка се разграничават доста, прибавя Българска телеграфна агенция.

Малко над половината от мъжете – 52%, желаят връзка по модела „ глава на семейство-домакиня “, където те печелят множеството пари за семейството, а грижите за децата и домакинските задания са най-вече за дамата.

Над две трети от интервюираните дами не са съгласни, като желаят равни партньорства и споделено взимане на решения.

Малко под половината от интервюираните – 48%, показват злост към обществените прояви на хомосексуалност, като споделят, че се усещат „ обезпокоени “ от това.

Германска група, наречена Федерална организация за тъждество, написа в „ Туитър “ че констатациите са „ шокиращи “.

„ Според изследване на „ План интернешънъл Джърмани “ всеки трети млад немец намира насилието против дами за „ задоволително “. Това незабавно би трябвало да се промени! “

Карстен Каснер от „ Федерал конгрес мен “ – организация, която се застъпва за тъждество сред половете, също прикани за смяна, като сподели: „ Фактът, че една трета от интервюираните мъже омаловажават физическото принуждение против дами, е сигнал за проблем. “

Според данни на Федералната престъпна полиция на Германия през 2021 година 115 000 дами в Германия са били жертва на принуждение от сътрудник.

Германия има едно от най-високите равнища на убийства на дами в Европа – проблем, който се изостри по време на пандемията от ковид, по данни на престъпната полиция, показва Си Ен Ен.

Етикети: Германиянасилие над дами Изпрати
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР