Eдна трета от капацитета на столичните болници за лечение на

...
Eдна трета от капацитета на столичните болници за лечение на
Коментари Харесай

Болниците в София са на 1/3 от предела си за лечение на Covid-19

Eдна трета от потенциала на столичните лечебни заведения за лекуване на пациенти с кронавирус в неусложнено положение е напълнен. В реанимациите са заети към една пета от местата, сочат данните на здравните управляващи, предоставени на Mediapool.

В момента пациенти с ковид лекуват 13 от общо 18 столични лечебни заведения, които имат потенциал за това, оповестяват от РЗИ. В тях са настанени общо 317 пациенти – 277 в неусложнено положение и 40 в интензивни отделения. За съпоставяне през летните месеци пациенти с ковид обслужваха 8 лечебни заведения.

Най-натоварени сега са “Пирогов “, която разгласи, че е запълнила потенциала си и Инфекциозна болница. В “Пирогов “ сега има 64 души за консервативно лекуване и 4 в реанимация. В Инфекциозна болница се лекуват 52 пациенти, там реанимация няма.

По 34 пациенти в неусложнено положение имат ВМА и някогашната окръжна болница “Света Анна “. В реанимацията на ВМА също има 4 души. В “Александровска “ към този момент има единствено 9 души в реанимация, само че няма пациенти за консервативно лекуване. Болница “Царица Йоанна “-ИСУЛ е с четирима пациент в реанимация, без пациенти в неусложнено положение. В белодробната болница “Света София “ се лекуват 21 пациенти в неусложнено положение и 4 в реанимация.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР