Една трета от хората, които умират в Европа, биха могли

...
Една трета от хората, които умират в Европа, биха могли
Коментари Харесай

Статистическа агенция излезе със страшен анализ! Всяка трета смърт в Европа може да бъде избегната

Една трета от хората, които умират в Европа, биха могли да бъдат избавени с достиженията на актуалната медицина и технологии, заяви статистическата организация на Европейски Съюз Евростат.

Според организацията 1,7 млн. души под 75-годишна възраст са умряли от заболявания през 2015 г в Европейски Съюз. От тях над 570 000 са си отишли без време, защото актуалната медицина има благоприятни условия да лекува болесттите, от които са умрели. Това е 33.1% от всички смъртни случаи.

Сърдечно-съдовите болести остават водещата причина за преждевременна гибел в Европа с инфарктите, покосяващи над 180 500 души (32%) и инсултите - 89 600 (16%). Ракът на дебелото черво (над 66 800 смъртни случая, или 12%) и ракът на гърдата (49 900, 9%) следват в черната статистика. Сред смъртоносните заболявания, които биха могли да бъдат избегнати, в случай че се лекуват в точния момент, са още високото кръвно (5%) и пневмонията (5%). Шестте болести съставляват 77 на 100 от всички диагнози с летален излаз в Европа.

Във всички страни от Европейски Съюз смъртността при мъжете е по-висока от тази при дамите, само че разликите варират като страните с по-развити медицински грижи, свиващи ножицата сред двата пола.
Защо таблетките не постоянно оказват помощ и по какъв начин да ги избирате?
Според данните на европейската статистика Франция има най-хубавата превантивна медицина в Европа с 23,6% от смъртните случаи, определяни като преждевременни. Тя е следвана от белгийската, датската и холандската. Изненадващо в първата петица е Полша, където 29,9% или под междинното за Европа са смъртните случаи, които са могли да бъдат избегнати.

На другия полюс е Румъния. Там всеки втори (48,6%) умира заради късно лекуване или неналичието на лекуване. Превантивната медицина е едва развита и в Латвия (47.5% избежими смъртни случаи), Литва (47.0%) и Словакия (44.2%).

Българската медицина е на 23-о от 28 места с над 43% от леталните случаи, избрани като преждевременни. Подобно на нашето е ситуацията в Унгария и Естония, където те също са над 40 на 100.

Испания, Люксембург, Германия, Австрия, Италия и Португалия са с резултати под междинните за Европейски Съюз във връзка с смъртните случаи от болести, които биха могли да бъдат избегнати през 2015 година

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР